Afsporing .... men hvor?

af NielsJ_Esbjerg, Esbjerg, 19/5 2022, 10:11 (680 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

De fleste afsporinger og uheld kom aldrig i dagens lys, fordi offentligheden ikke opdagede det, eller en ivrig amatør ikke kom forbi med et kamera.

Jeg afsporede med en hel stribe vogne i Tønder tilbage i 1990'erne, vi slog slag med en MZ'er (Jo, det kan lade sig gøre ..), med 20 Hbill.. et eller andet, som skulle stiles i depot. Tønder banegård er enom stor, med masser af sporplads, og vi havde ca 40 vogne med der ned, og fordelte dem med stødrangering. En lille misforståelse mellem rangerleder og hjælper betød at der blev sagt "stop" et sekund for sent, og 10 vogne røg igennem en stopper, og blev stablet oven på hinanden i et værre roderi af knuste puffer, hjul, og en stopper der var hel flad. Det tog banetjenesten lidt tid at rydde op :)

En anden gang afsporede jeg med en MY og en GS'er i Grindsted - sporet væltede på vej ind til kartoffelcentralen, og inden jeg nåede at kontakte FC i Bramming/Esbjerg, var den første entusiast allerede på plads. En halv time senere, da min chef kom, var der hvertfald 10-15 entusiaster omkring, og 1 time senere var der sort af dem. Der må være et hemmeligt netværk hvor I kommunikerer, eller hvad?


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak