Avatar

Borg billeder - Stationer 6. del billede 1 og 2

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 20/5 2022, 15:27 (706 dage siden) @ Lars

[image]Billede 1.


[image]Billede 2.

(Snyder perspektivet, eller er brobuens højeste punkt lidt til højre for sporet? er broen forberedt for dobbeltspor?)

Vi burde jo nok kunne komme stedet lidt nærmere: Broen er forberedt for dobbeltspor. Men det er en "1920'erne-bro" og ikke en "1930'erne-bro" (Hiort-Lorenzen-bro). Sådan cirka.

Når vi når helt ud på de små sidebaner, findes der formentlig ikke broer, der er forberedt for dobbeltspor. Så vi skal lidt op i klasserne. Laurbjerg-Bramming er delvist forberedt for dobbeltspor, men jeg kan ikke se, at vi skulle være på den. Holstebro-Struer og Silkeborg-Funder har været meget tæt på at få dobbeltspor. Holstebro-Struer kender jeg ikke så meget til og billedet ser næppe ud til at være indkørslen til Silkeborg fra vest.

Vendsysselbanen må også kunne udelukkes og alt med dobbeltspor ligeså. Antal af korer på stangrækkerne indikerer, at vi er på en strækning af en vis betydning, og på den konto kan vi vel udelukke Langå-Struer, Randers-Grenaa, Aarhus-Ryomgaard, Thybanen og Herning-Skjern. Så mon ikke vi er i nærheden af en større station?

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Sønderjyske jernbaneminder
Sønderjyske jernbaneminder

Uwe Hänel fortæller her om sin barndom i Sønderjylland i 1940erne og sin interesse for jernbaner. Hukommelsen fejler ikke noget, når Uwe fortæller om de forskellige lokomotivtyper, tog gennem Jernbanegade i Sønderborg, gasværket osv.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak