SB bus kommer til salg

af Leif Jørgensen, Hedehusene, 13/9 2022, 22:10 (589 dage siden) @ Steffen Dresler

Enig i at der skal tænkes på opbevaring. Der er rigtig meget, der har måttet ophugges, fordi ejerne har ladet det stå udsat for vejr, vind og hærværk i årtier. Der har givetvis været tanker og drømme, men som tiden er gået, er de blevet fuldstændigt urealistiske. Og på et tidspunkt har folk uden sentimentale følelser så besluttet eller krævet, at vragene skulle væk. Nogle gange har det måske ikke betydet så meget, da der alligevel var tilsvarende materiel i langt bedre stand. Men andre gange er det gået udover sjældne og enestående ting. Ting der ellers kunne have være reddet, hvis der var taget hånd om dem i tide. (Og ja, der er nogle skrotninger, der nok lige så meget har handlet om manglende interesse hos de ansvarlige.)

Hvad angår den aktuelle bus, så er den særlig ved at være en af de få fra privatbanerne, der stadig eksisterer. Sporvejsmuseet Skjoldenæsholms bussamling dækker primært Storkøbenhavn, Odense og Aarhus, mens Danmarks Busmuseum primært gør det i provinsbyer og private vognmænd. De mange privatbaners busser er der ikke så mange, der har kæret sig om. Den her har vel også oprindeligt overlevet, fordi den tilfældigvis hørte hjemme i et område med meget turistkørsel. Men nu repræsenterer den altså også en del af de danske privatbaners historie.

Om et af de etablerede museer vil købe bussen må vise sig. Men det kræver dog at Nordjyllands Kystmuseum og Frederikshavn Kommune ikke har fuldstændig urealistiske forventninger til prisen. For de etablerede museer har altså også en økonomi, der skal hænge sammen.

Med venlige hilsner
Leif Jørgensen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Davinde grusgrav (Hans Jørgensen & Søn)
Davinde grusgrav (Hans Jørgensen & Søn)

Entreprenørfirmaet Hans Jørgensen & Søn gravede i næsten 100 år grus i en lang række grusgrave rundt om Odense. Den største lå i Davinde, hvor en stor spandekædegravemaskine fyldte smalsporede tipvogne på 4 spor.

Læs mere

Jernbanebøger

Dsb godsvogne 1965-2001 - Litra E til U

Dsb godsvogne 1965-2001 - Litra E til U. Pris 460 kr.

Læs mere
ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak