aldersbestemmelse ??

af Steffen Dresler, 15/9 2022, 21:03 (586 dage siden) @ Herold

Go´aften

Jeg har fra en lokomotivmand modtaget tegninger til lanterner, som en del af tegningsmaterialet fra NOHAB i.f.m. bygningen og leveringerne af NTJ 5 og 6.
Ser man på nedenstående tegning, kan man se at tegning ”Signallygta Typ A” i mål passer til DSB Frontlanterne model 9/1912. Men opbevarings kassen bag på lanternehuset mangler. Altså kunne den ikke indgå som DSB signalmiddel som en del af SIR, da man ikke kunne sætte de farvede glasplader (kendingssignal) foran lygtehuset. Til gengæld har den mindre i mål ”Signallygte Typ B” til højre opbevaringsmuligheder for kendingssignal farvede glasplader.

[image]

Begge typer, A og B, kan dog ikke betjenes fra siden af lygtehuset (flammehøjde), ligesom Herolds tilsyneladende heller ikke kan. Herolds lanterne har i højden samme mål som både ”DSB model 9/1912” og NOHAB ”Signallygta Typ A”, nemlig 800 mm.

Størrelsen af den viste øverste frontlanterne på NOHAB fabriksbilledet af DSB litra J II nr. 11 synes dog at passe med "Signallygta B" (den lille).

Med venlig hilsen
Steffen Dresler

NB: Det er godt nok nørdet det her;-)


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

E-maskinernes sidste tid på Sjælland
E-maskinernes sidste tid på Sjælland

Denne artikel af Henrik Madsen udspringer af en brevveksling vedrørende tenderen til DSB E 978, der i mange år henstod på Godsbanegården. Artiklen fortæller om de sidste E-maskine ture i 1. distrikt og lidt om Kong Frederik den IX´s begravelse.

Læs mere
ContecRailDSB MY1124

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak