Avatar

Skelhøje 2022

af Ove Nygaard, 3/10 2022, 08:13 (571 dage siden) @ Tommy Nilsson

Hej Tommy.
Jeg afløste i Skelhøje i juni måned 1958 "mellem to stationsmestre" i ca. 1 ½ måned. Efter den afgående stationsmester var der et frygteligt rod i både papirer og på stationsområdet, så sammen med stationspasser Sigurd Engedal, far til den senere landsholdsmålmand i fodbold, Knud Engedal (der i 1958 som 16 årig spillede på Skelhøjes serie 1 hold), ryddede vi op og udførte hovedrengøring. Bl. a. indsendte jeg en hel kasse med inddragne billetter og kort til "Tarif- og Regnskabsafdelingen". Om aftenen så vi VM i fodbold i "Sort/hvid TV" på kroen lige over for stationen, og jeg "orkestrerede" fællessang" med Skelhøjes "nationalsang: "Nu går våren gennem Skelhøje......" På pakhuset lå "det nye forenklede sikringsanlæg" lige til at stille op - og så blev banen omdannet fra køreplansskiftet og som bekendt nedlagt ved "den store "banemassakre" den 22.maj 1971.
K V Just, som var "overtagende" stationsmester, var svoger til min senere doc-kollega, Aksel Albrechtsen, Do Es, og han havde bedt sin svoger hilse mig, da han og jeg mødtes på doc-kursus i 1972, og fortælle at han første gang, han var i Skelhøje og se på stillingen, blev chokeret over "roderiet", men da han tiltrådte, var alt i orden.
"Sådan kan man også sætte sine spor". Vi fik i øvrigt en flot bryllupsgave fra Skelhøje station til vores bryllup den 19. juli 1958 - nu "truer" Diamantbrylluppet.
Det var da vist "dagens afsporing". God weekend.
Ove af Erritsø


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak