Fra historiens tåger....

af Niels Munch, 27/11 2022, 17:23 (488 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

... er dette tågede foto af et tog ved en perron (ikke kaj) dukket op, men jeg han ikke lure, hvor henne i landet det er. Bemærk den korte person- og postvogn med kort svalegang. De mange marinesoldater tyder måske på, at det er en havneby, men billedet må IKKE give anledning til flere soldaterhistorier. Hvem kan hjælpe med tid, sted og anledning?

[image]

Hej Morten,

På billedet ses i venstre side både hærfolk og marinegaster, og blandt jernbanepersonel og civilister i højre side ses en hærofficer. Umiddelbart tænker jeg på sammendragning af sikringsstyrken ved 1VK. Skulle marinerne påmønstre, og i givet fald hvor?

Person- og postvognen med svalegang har 4 fag i passagerafsnittet, er pladebeklædt og har tilsyneladende ventilation over de træindfattede vinduer. Eneste vogn, jeg kender, med det signalement er RNoJ D 11 (der sidenhen blev til RØHJ M 3). Havde andre baner denne type?

Er den 5 fags personvogn også pladebeklædt og med ventilation over vinduerne? I givet fald er det en type, der fandtes ved AHB og AHJ, både fra Arlöf og Scandia, samt ved RHJ.

Jeg kommer p.t. ikke videre - hjælp :-( !

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak