Avatar

Svendborg 1906 eller tidligere

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 8/12 2022, 20:47 (57 dage siden)

Jeg har en særlig veneration for Svendborg. Her fik jeg 1. juni 1990 mit første chefjob i DSB som chef for Sydfyn med kontor på Svendborg station. "Embedet" inkluderede jernbanestrækningen Pederstrup-Svendborg, billetagent på Rudkøbing rutebilstation og betjent billetkontor på Faaborg station med "egne" medarbejdere. Af bemandede stationer fandtes Ringe, Kværndrup, Stenstrup og Svendborg. Kværndrup og Stenstrup havde tillige postekspedition.

Svendborg station var en blandet landhandel. DSB havde pr. 1. januar 1990 implementeret en ny organisation, hvor hver enkelt produktionsenhed havde rendyrkede ansvarsområder (f.eks. klargøring, styring, salg osv., osv.). Det var dog svært at "rendyrke" organisationen, jo længere man kom ud på landet. "Vores" salgs-produktionsenheds stationsbetjente, havde - udover vores primære ansvarsområde - masser af arbejde med at rangere og klargøre godstog ligesom de betjente bommene ved Frederiksgadeoverkørslen. Herudover var Svendborg station stadig togfølgestation, og vi havde en trafikkontrollør, en S-assistent og afløsning udefra til at deltage i sikkerhedsarbejdet.

Den store stationsbygning, der skimtes yderst til venstre, indeholdt også posthus og DSB rejsebureau.

Det, mit øje faldt på på nedenstående postkort, er selve overkørslen: Den er, så vidt jeg kan se, enkeltsporet, hvilket passer meget godt med, at postkortet er postgået i 1906. Overkørslen fik først yderligere et spor, da Svendborg-Katterød-(Faaborg) blev åbnet i 1916.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
Svendborg 1. juni 1990-29. februar 1992 kl. 23.59½

[image]Dette postkort er p.t. til salg på stamps.dk. Kilde (i skrivende stund): https://www.stamps.dk/da-DK/lot/204319/danmark-svendborg-udsigt-fra-hoeiskolehjemmet-me...


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

  • Svendborg 1906 eller tidligere - Thomas Boberg Nielsen, 8/12 2022, 20:47 [*]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak