Juleknas - 1

af Lars, 9/12 2022, 16:54 (583 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Hejsa,

Hvor dette mon henne? Det er en statsbanestrækning, men mere vides ikke.

[image]

Fin lille opgave, men kun få ledetråde .


Signalet er vel højrevendt, som Thomas også skriver i tråden. Det samme er signalet på det andet billede.

At signalmasten står til venstre for sporet er atypisk, men ikke umuligt. Mon ikke der bag fotografen er to togvejsspor på fotografens venstre side (det ene af dem må være det spor, han står i).

Men er der spor til venstre bag fotografen? Så må de også løbe sammen bag fotografen. Det kan vel ikke tydes i landskabet, og stod togvejssignaler normalt efter sammenfletningen?

Morten skriver

jeg tror, at vi er på en station på en enkeltsporet strækning, og at de to spor løber sammen til ét henne efter kurven, men det er bare en "mavefornemmelse".

Så dækker signalet de to spor, vi ser? Havde mindre stationer normalt sådanne togvejssignaler? eller viser det noget om stationens størrelse?

Der er mange tråde (eller i hvert fald klokker) på telegrafmasterne til højre. Vi har vist tidligere haft en tråd (!) om, hvor mange tråde, der var på forskellige strækninger.

Vi er altså ved udkørslen på en station med to spor på en enkeltsporet strækning. Stadig inden for bebyggelsen, som står af byhuse. Trådtrækket fortsætter ud i kurven, så stationsgrænsen er længere ude.

Der er en ledbevogtet overkørsel længere henne ved meldeklokken. Kan man ud fra leddenes udseende sige noget om, hvor vi er i landet? Det ligner ikke en asfalteret vej, men det er gæt.

Mon ikke de garvede kan skyde sig ind på stedet ved en grundig analyse?

--
mvh
Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Gribskovbanen

Gribskovbanen. Pris 470 kr.

Læs mere
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98
Renovering af DSB MR-tog i Tyskland 1995-98

I perioden 1995-98 blev DSB´s MR-tog renoveret af Partner für Fahrzeug-Ausstattung (PFA) beliggende i Weiden i det nordøstlige Bayern i Tyskland. Værkmester i DSB Hans Werner Hansen fortæller her historien om sine to år i Bayern.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak