Privatbanehygge

af TorstenVig, 20/1 2023, 13:21 (461 dage siden) @ Hans T. Møller

Fotografen er afdøde Palle Gabriel som var en tekstilfabrikant fra Fredericia. Han var jernbane- og sporvejsentusiast og begyndt omkring 1950 at tage billeder i 6 x 6 med et Rolleiflex kamera. På grund af sin uddannelse og arbejde kom Palle Gabriel rundt i Danmark, og benyttede lejligheden til at tage en del gode billeder af primært privatbaner. Han havde også flere rejser til England, hvor han tog billeder af sporvogne i de byer han besøgte, der stadig havde sporveje i 50'erne.
På et tidspunkt solgte han alle sine negativer til Ole Iskov, som jeg lånte dem af mod at lave papirkopier. Med hensyn til at bruge billederne var aftalen, at der skulle altid stå P. Gabriel/arkiv O. Iskov de steder hvor billederne blev offentliggjort, men da Iskov nu er død, burde der rettelig stå P. Gabriel/arkiv SHS da Sporvejsmuseet har arvet negativerne.

Med hensyn til motiverne kan jeg desværre ikke svare for alle billederne, da Iskov havde forlagt listen med optagested og tidspunkt, men stederne er jo mulige at finde ud af, blandt andet ved hjælp af dette ekspertforum.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak