S-tog-flimmer

af Claus E. Hansen, 25/1 2023, 13:48 (454 dage siden) @ Morten Flindt Larsen
redigeret af Claus E. Hansen, 25/1 2023, 14:12


Ja. "Statsbanerne" var det ord, som man dengang brugte i daglig tale og skrift, mens brugen af forkortelsen DSB (jf. "Ud og Se" med D.S.B.) var sekundær. Det er først i nyere tid (fra slutningen af 1960'erne), at "DSB" - bl.a. takket være reklamer og nyt designprogram - er gledet i forgrunden. I dag er der næppe mange, der stiger "Statsbanernene", når de omtaler DSB.

Ja det er sjovt som tiderne skifter, hvis man siger "Statsbanerne" i dag, vil mange kigge mærkeligt på en. Hvorimod alle ved hvad "DSB" står for.

Og kunne sagtens forestille mig at Poul Hjelt har haft en del at skulle have sagt mht. den udvikling, da det jo var ham der indførte det nye meget succesrige designprogram fra 1972 (selvom uniformerne aldrig blev særligt populære blandt personalet).

Man kan vist roligt sige i dag at han var forud for sin tid.

Og nu i dag hvor der er en meget stor interesse for DSB fra designtiden og frem (ikke mindst blandt modeljernbaneentusiaster), så kan jeg kun anbefale at man læser bogen "Poul Hjelt og DSB - En rejse i tiden". Men det var vist så et lille sidespring ;-)

Mvh
Claus

--
[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak