Sabotage

af Steffen Dresler, 29/1 2023, 17:48 (443 dage siden) @ Chivas

Hallo Chivas

Jeg har igen prøvet at finde billeder. Ved at gennemse Albert Geisler lokomotivdata nævnes 57 2207 som anvendt for en Schinenwolf i 1943 ved Bw Orscha Ost (Rusland). Kilden herfor er Wenzel: "Lokomotiven ziehen in den Krieg 1 (1977)" side 164+165.
Albert Geisler kender jeg ikke, men HJW er jeg ret sikker på er korrekt. I samme serie som billedet med den røde pil, findes yderligere 4 fotos som synes optaget samme tid, sted og motiv (ødelæggelse af skinner).
Her bærer soldaterne (WH) den vatterede overbeklædning over den almindelige uniform og livrem med pistolhylster (venstre side, krydstræk). Derfor er jeg tilbøjelig til at tro (revurdere) at det ER en tysk soldat, men at hovedbeklædningen driller, ligner en baret. Ud fra Geisler kan jeg ikke se andet vedr. stationering.

Derfor må billedet retteligt vise en situation som beskrevet under billederne fra "Bundesarchiv Koblenz", nemlig i Rusland i nærheden af Orscha Marts 1944.

Personen på det af NM viste billede er jeg nok mere i tvivl om. KUNNE være enten en "Blauer- eller "Grauer Eisenbahner", der helt normalt var bevæbnede i disse områder. Dette bygger jeg på det lille mærke på venstre overarm der ligner i størrelse og form en "rigsbaneørn". Men det driller, især hovedbeklædningen (skråhuen) for udseendemæssigt kunne det også være en HiWi (frivillig russer).

Men nu er jeg ude i muligvis og så videre, så det jeg kan læse er 57 2207 i marts 1944 foran en Schinenwolf ved Orscha i marts 1944, ""Kehrt um, Vorwärts Feunde, wir treten zurück"!!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak