Sp. Telefon/Signal blok træhytte, tegning?

af Steffen Dresler, 16/3 2023, 09:23 (379 dage siden)

Tegning signal/telefon blok træ hytte.

Kære alle

Alle jernbaneinteresserede kender træhytten (afløst senere af en grå i glasfiber/plade), den var en naturlig og talrig del af ”det” langs banerne, indtil for 15-20 år siden. Og det om man var interesseret i virkelighedens jernbaner eller i modeljernbane. Ofte var hytten suppleret med en gangbro og trappe, så lokomotivføreren både på de lange- som korte skinner, kunne komme ned og i kontakt med nærmeste signalpost/station.

[image]
Standard træ signal- og telefonhytte med strækningstelefon. Fotograf og evt. arkiv ukendt for undertegnede.

Jeg er blevet spurgt om hjælp – takker for tilliden – med at finde en tegning og DET skulle da ikke være noget problem, eller?

Jeg har ledt og ledt, på internettet, Jernbanekilder, Jernbanearkivalier, i Signalposten og i Lokomotivet, men forgæves. Så kan nogen hjælpe med en tegning/skitse med mål eller en henvisning (ved godt RA) er der en ”fabrikatør udi det ferroviale tilbehør” der vil blive glad – og muligvis også andre!

Bedste hilsener
Steff

NB: På jagt efter tegninger blev jeg fra Tyskland gjort opmærksom på, at den gode gamle DSB´er Ole Fauerhøj havde skrevet nogle aldeles gode og illustrative artikler i SIGNALPOSTEN om "nips" og andet tilbehør, årgangene 1970/71. De er (også) værd at læse.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Hectorrail

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak