Tee og IC tog fra DB med videre

af Niels Munch, 19/3 2023, 12:56 (375 dage siden) @ Steffen Dresler
redigeret af Niels Munch, 19/3 2023, 13:27

I det sidste 1½ års tid inden jeg pr. 01.10.1985 startede på Østbanen, havde "systemet" placeret mig i "majorsiloen" i Vedbæk, hvorved jeg blev daglig pendler Roskilde-Vedbæk t/r i de gennemgående grise- eller Bn-stammer, hvor man i det mindste slap for togskifte på Kh.

Men for afvekslingens skyld, og hvis jeg ellers nåede det, steg jeg fredag eftermiddage om på Kh til Kalundborg-toget af kl. 16:37. Thi dette tog førte bagerst den gennemgående fredags-vogn til Nykøbing S, normalt ex-Apfelpfeilvognen OHJ Bm 282, en 26,4 m "privatbanevogn" af typisk tysk herkomst!

OHJ havde hurtigt efter anskaffelsen 1981 sat vognen i drift med Apfelpfeils cremehvide tag og brune skørter, men med OHJ-rødlakerede vognsider og gavle:

[image]
OHJ Bm 282 mellem OHJ 46 og OHJ BL i Holbæk, 20.10.1981 (nm).

Mine absolut overlagte fredagsrejser i denne "privatbanevogn" Kh-Ro anmeldte jeg dengang i "Interne Meddelelser fra JK57" således:

"Vognen er forsynet med indvendig beklædning på vægge af en orangefarvet laminat i svagt stribemønster, har "køkkentæppe" på gulv og små læselamper påbygget bagagehylderne. Disse lamper er for nemme at afstjæle, og det bliver de! Sæderne er betrukket med velouragtigt stof i mørkeblåt med lilla og violette lodrette striber. At kupémodulet fortrinsvis er for kortbenede mærkes, når der - i sjældne tilfælde - sidder én overfor. Så sætter man sig godt op mod ryglænet og mærker straks øreklappernes pres på sine skuldre. Korte ben gør det altså ikke alene, man bør i det hele taget være lavstammet.
- Men vognen har en fin gang i sporet!"

Desværre må I nøjes med et foto af sidegangen - i vognens 70'er design:

[image]
Sidegangen i OHJ Bm 282, Holbæk 15.10.1984 (nm).

Det var så mine frivillige oplevelser af tysk personvognsmateriel som afveksling til DSB grise-/Bn-vogne. Og ja, Steff, TEE Merkur var helt i top.

M.v.h.
Niels


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB R950

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak