Avatar

Fra dengang der var damplokomotiver mv. til. (strømsvigt)

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 1/6 2023, 18:30 (301 dage siden) @ Jørgen Kragh

Vi er tilbage i sommeren 1982. Det meste af Sjælland faldt ud, og dieselfætteren på HCØ fik liv i nettet igen. Ikke fordi den startes med trykluft, men fordi den og en gasturbine på Masnedø kunne koble ind på et strømløst net. Da de to maskiner så var i gang, kunne man få startet de store maskiner og trinvist koble nettet ind igen.

Jeg læste den gang på Polyteknisk Læreanstalt (ja, det står der altså på eksamenbeviset) og i november var jeg på ekskursion til Asnæsværket. Gæt selv hvad der var hovedemnet under den ekskursion ud over at se på den dengang helt nye Blok 5.

Min tidsfastsættelse var baseret på at jeg oplevede den i Kælderbaren på omtalte læreanstalt og den dimmiterede jeg fra 1981, men da jeg boede (alene) i Lyngby Vest de første år efter kom jeg fortsat i Kælderbaren nogle år efter (havde arbejdet der i flere år i studietiden). Så 1982 har det været.

--
Venligst

Michael Deichmann

[image][image][image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne


Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
DSB F669

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak