But why a duck? Eller var det en majkat?

af FS1954, 4/6 2023, 09:27 (320 dage siden) @ Niels Munch

Hej Niels.

Tak, fordi du har fundet dette billede, som viser stedet i 1979. Det mærkelige for mig er, at jeg slet ikke husker det sådan - jeg kom hertil i 1978, og jeg mindes stedet som ret tilvokset allerede dengang. Men "erindringens tågebillede" spiller én ofte et puds, som det stod i portrætfirmaet Kehlets familiealbummer.

Og til det med, at stedet skulle have været inspirationskilde til HCA's "Hist, hvor vejen..." er der blot at sige, at jeg har fået udpeget adskillige steder her på Fyn, hvor digteren har fået sin inspiration fra. Men det passer i hvert fald med huset, for på den modsatte side af baneviadukten står stadig et smukt, langt bindingsværkshus med stråtag, og det har givetvis allerede stået der, mens HCA levede.

[image]

Her ses huset på vejens sydside. Og så slutter jeg historien om "whu a duck" med dette afskedsbillede, desværre stadig uden tog. Det må have set flot ud med SFB 33 kørende her på banen.

[image]

Med venlig hilsen,

Flemming Søeborg

--
FS1954


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Jernbanebøger

Holbæk Havnebane

Holbæk Havnebane. Pris 160 kr.

Læs mere
Asynkronlokomotiver
Asynkronlokomotiver

Tomas Larsson har udarbejdet denne rapport på svensk (i PDF-format) om anvendelsen af asynkrone motorer i danske, svenske og tyske lokomotiver. Under 1977 provkörde den norska statsjärnvägen (NSB) och den danska statsjärnvägen (DSB) en ny lokomotiv type DE 2500.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak