Avatar

Aalborg Godsterminal - den absolut sidste rest

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 8/6 2023, 10:41 (317 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Signalet i denne tråd så således ud i 2017:

[image]15. maj 2017. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.

Vi blev vist enige om, at signalets korrekte betegnelse var et rangerrygsignal - selv om det ikke stod ved en rangerryg men ved et pakhus - og selv om det kun var et tobegrebssignal.

Det viste signal blev på et tidspunkt fjernet, fordi det stod i vejen for noget nybyggeri. De seneste fem år har man troligt flyttet rundt på signalet (der nu befandt sig i vandret position) og det seneste års tid har det ligget under vejoverføringen for Dag Hammarskjölds Gade sammen med nogle elmaster.

Jeg har hele tiden levet med den tro, at når godsbaneområdet var færdigudbygget, ville signalet blive genrejst et eller andet sted på arealet - og måske endda med lys i nogle af pærerne. Man har gjort meget ud at at lade diverse jernbanerelaterede artefakter blive stående i området for at fortælle områdets historie.

Men lang næse til mig. I dag kom der en meget ond mand med en lastbil, en skærebrænder og en stor container. Han har nu skåret signalet over i to dele og kørt det bort sammen med elmaster mm. Det kræver vist en gravøl eller to.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

PS: Jeg tillader mig at linke til et billede, som Georg tidligere har vist i denne tråd:

[image]
December 1976. Fotograf: A. B. Sillesen. Arkiv: Georg Schmidt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak