Western Australia

af Jens Bruun-Petersen, 8/6 2023, 21:51 (294 dage siden) @ Niels Munch

Vi ender til sidst i Albany. Det er en større havneby, endestation for godsbanetrafik fra den frodige sydvestlige del af Western Australia (landet med vin og hvede). Det er nok mest hvede, der transporteres i typiske bogiegodsvogne indrettet netop til korntransport og meget lig de tilsvarende europæiske typer. To selskaber har diesellokomotiver i drift her. Jeg har ikke forsket i de to selskaber - her får I lokomotiverne:
[image]
Her er den ene - foto i Albany 22. november 2022. (JBP)
[image]
Her er den anden - dette foretagende synes at være det dominerende, da flere lokomotiver stod på stationens ret langstrakte sporareal.

Længere ude på det langstrakte havneareal lå anlæg til udskibning af mineralske råstoffer. Ude i fjorden lå et stort tørlastskib og ventede på fragt. I 1914 lå her mindst 40 skibe med ANZAC's ekspeditionstyrke - Australiens og New Zealands bidrag til 1. Verdenskrig, hele hæren indsat ved Gallipoli med ringe resultater. Et meget stort og fint museum i Albany fortæller hele denne historie - og om den øvrige australske indsats i 1. verdenskrig. Anbefales stærkt, hvis man kommer forbi!

Venlig hilsen
Jens


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak