Sted og sporvidder?

af Bent Hansen, 9/6 2023, 09:16 (294 dage siden) @ Bent Hansen

Hej.

Tak Peter. Det var også min første tanke, men jeg vil helst ikke bygge på formodninger i mangel af facts. Jeg tror på, at sporvidden på Jernbanemuseets billede er 900 mm. Når jeg nu ikke er ubetinget glad, så er det, hvis Jernbanemuseets stedbestemmelse holder, så er vi mellem Werner & Winkels entreprise af Boulevardbanen mellem Vesterbrogade og Kalvebod Strand. Et 900 mm spor skulle så komme fra Sørensen & Bach, for W&W brugte eller snarere havde mig bekendt 750 mm, 785 mm og 900 mm materiel. De afleverede også jord ved Kalvebod Strand. I litteraturen er der andre udsagn og 900 mm mellem Boulevardbanen og Kalvebod Strand, men billederne fra W&W byggeface viser 785 mm materiel!

Jeg har også andre foto af trestrenget spor, men her er jeg ret sikker på, at det er Petersen & Holm, der bygger på de høje perroner på Den tredje Hovedbanegård. Dette byggeri foregik også flere år før boulevardbanebyggeriet.

Vi skal vist have gravet noget dybere i Werner & Winkel entrepriser.

*

Jeg regner ikke med at få alle udsagn til at gå op i en højere enhed, og et indlæg til bentsbane.dk er allerede skrevet og skal kun rettes, før den kan lægges ud som Anlæg af Boulevardbanen. Det vil kunne ske omkring næste månedsskifte, Jeg har været omkring 50 foto igennem og regner med at brug omkring 40 af dem i indlægget, alle hidtil mere eller mindre ukendte, og mange fra billedejerne mere eller mindre utekstede eller fejltekstede.

Mvh. BH.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak