Nærtrafikremisen ved Dybbølsbro/Ingerslevgade.

af Steffen Dresler, 18/10 2023, 14:25 (274 dage siden)

Nærtrafikremisen ved Dybbølsbro S-togsstation/Ingerslevsgade.

Godeftermiddag til en her hvor jeg bor, solbeskinnet oktoberdag.

Af flere årsager, jernbanehistoriske som muligvis Spor 1 model, søger jeg billeder, prosa og tegninger af det remisekompleks jeg kun kender som ”Nærtrafikremisen”, der var beliggende ved Ingerslevgade ved den daværende Dybbølsbro S-station. Man kunne i mange år se det tidligere remiseområde henligge tomt for mange formål nord og vest for de gamle træperroner på Dybbølsbro S-station før ombygningen.

På et spor oversigtskortkort fra 1954 (BB, Byens Baner) kan man se området og på et ”Oversigtskort” fra RA se omridset. Bedst er et Luftfoto (KGB No. 0299-01, 1934) af Enghave maskindepot, hvor der nord for Dybbølsbro tydeligt kan ses to dobbeltsporede? træremiser forbundet med en drejeskive samt Post VII.

[image]
Herover screenshot af KGB billedet med Dybbølsbro nederst på tværs, Ingerslevgade ind til den hvide kødby til venstre. På sporarealet ”foran” depotet anes en ”Larvefodskran”.

Ved søgning kan jeg se, at der yderligere har der været eftersøgt et sporskiftenummer samt stedplacering af en litra O der tager vand på ”Jernbanen”. Men som de sagde i gamle dage i tegnefilmene, ”That´s all folks”.

Er der nogen af Forums læsere der ved noget med, billeder, tegninger eller henvisninger, så vil jeg være taknemmelig.

Bedste hilsener

Steff


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak