Om ophavsret til fotos

af steenth, 23/10 2023, 00:58 (43 dage siden) @ steenth

Forsæt fra sidste indlæg:

Men har vi billeder med værkshøjde? Hvis billederne ikke har værkshøjde, så der frit at bruge billeder, som mere end 50 år gammel og derved er det ikke ulovlig at have det billede, som vi startede med.

Hvis der påberåbes værkshøjde. Hvem kan afgøre det, når der ikke findes nogen veldefineret grænse for fotografier? Men hvem vil prøve de grænser af i en retssag? Som jeg læser de indlæg, som har været her, tolker de fleste i dette forum, at billedet ikke har værkshøjde. Men vil nogen i dette tilfælge gøre noget ved det? Det er ret dyrt at føre en retssag. Jeg sidder selv i forum i en organisation, hvor vi siger ok til at sende principielle sager til retten, hvor selv en vundet sag koster en formue i advokatudgifter. Og det er min vurdering, at det næppe i denne her situation, at kommer en sag ud af det. Chancen er nok meget lille at billedet vil blive erklæret at have værkshøjde.

Ellers er det er grov beskyldning af du skriver at jeg opfordre til ulovligheder. For vi har her et juraområde, hvor det ikke er sort/hvidt - så kunne du underbygge din påstand noget bedre? Man vil beskytte fotografier generelt med 50 årsreglen, som er i § 70 i ophavsretsloven. Den regel er vi total ude af uden tvivl. Men vil du kalde billedet har værkshøjde? Det kan kun være ulovlig, hvis det har klar værkshøjde.

Men er du vant til at håndtere den slags spørgsmål? For selv dem, som har det som arbejdsområde i kulturinstitutioner, som har snakket med, kunne tænke sig, at der var en klar grænse. Og jeg er interesseret i emnet, fordi jeg skal håndtere den slags spørgsmål både i praksis og generelt via politisk påvirkning af lovgivning på lang sigt.

Mvh
Steen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak