Arriva gæstebillet 2003-2004

af Lars, 27/10 2023, 11:06 (34 dage siden) @ Hans T. Møller

I og for sig er det opløftende at der ind imellem også er plads til den her slags tråde.

Danske Lov fra 1683, 5. bog, kapitel 14.4 sætter en generel forældelsesfrist for "gældsbreve" på 20 år, så de billetter er udløbet i begyndelsen af i år.


Gæstebilletter er ikke gældsbreve - de kan ikke indløses til penge hos Arriva. De må være fordringer på rejser af uspecificeret længde, og Forældelseslovens § 3 må gælde, sådan som Henrik Hansen allerede har gjort opmærksom på.

Bedste hilsner
Hans
(hobbyjurist)

Uanset hvad vi kalder dem, er der næppe tivl om, at gyldighedstiden (forlængst) er udløbet.

Da man tidligere havde fysiske klippekort, skete det, at udstederselskabet ved "offentlig kundgørelse" meddelte, at ubrugte klippekort skulle benyttes inden en nu fastsat udløbsdato, og at de derefter var ugyldige. En slags mortifikation.

Arriva har næppe brugt denne fremgangsmåde ved de omtalte billetter, som - gætter jeg på - efter reglerne skulle dateres, inden de blev udleveret.

Det kan minde lidt om de godtgørelsesbeviser, som jeg og mange andre fik udleveret, når der trods pladsgarantien ikke var siddeplads på første klasse i IC-togene for 10-15 år siden. Disse beviser var så gyldig rejsehjemmel til en senere tur.

Jeg havde til sidst en ret stor stak af dem, men fik ikke alle brugt, inden det blev uaktuelt, så stakken røg ud. Jeg husker ikke, om der var angivet nogen gyldighedsperiode -(stod der noget om et år fra udstedelsen?) - men uanset hvad, ville det næppe give en gratis tur at møde op med dem i dag.

--
mvh
Lars


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak