Avatar

Allinge havn - en detalje

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 21/7 2012, 22:32 (4269 dage siden) @ Svend

Gad vide om skinnerne stadig ligger ned under cementen/betonen/asfalten?

Kære Svend

Dét er et rigtigt godt spørgsmål, som jeg faktisk gik og overvejede, mens jeg tog disse yderligere seks billeder.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

[image]
Generelt er det svært ud fra disse billeder at udlede, om der ligger skinner under betonen. Betonen (der som måske bekendt er en blanding af cement, sand, vand og eventuelt tilslag (f.eks. småsten) ser "ny" ud). Havde betonen været "gammel" og havde skinnerne ligget under betonen, ville der sandsynligvis have været "rustpletter" i betonen stammende fra de underliggende skinner. Det siger min erfaring mig efter at have vandret ad kilometervis af overasfalteret havnespor. Pullerten (eller hvad sådan en hedder) på billedet er af træ og ikke af beton/armeret beton eller - som man måske kunne forvente på Bornholm - af granit. Måske har der også været en pullert for enden af sporet til højre? "Betonpletten" kunne i hvert fald tyde herpå. Og måske har begge pullerter samtidig ageret som sporstoppere?
[image]
Kig på sporet til venstre: På denne "delstrækning" ser det ud til at sporet er fjernet og erstattet af brosten?
[image]
Her står fotografen midt i transversalen og det ser ud som om, man har haft kræfter/tid/penge til ikke at erstatte sporene med beton/hælde beton ud over sporene, men fjerne sporene og - møjsommeligt - tilpasse nye brosten til erstatning for de fjernede skinner.
[image]
[image]
Også her er der anvendt beton, men det kunne dog se ud til, at der lidt længere fremme er anvendt asfalt over en strækning på et par meter.
[image]
Her ser det ud til, at skinnerne er fjernet og erstattet af brosten "på langs". Og så er alle spor herfra og "resten af vejen" i øvrigt totalt udslettet af en gang generel asfaltering.
Alle fotos: Allinge havn mandag 16. juli 2012. Fotograf: Thomas Boberg Nielsen.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog
HectorrailBillige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak