VaGJ og VNJ - minderne dukke rop !

af Kai Bayer, 31/3 2014, 21:33 (3535 dage siden)

Det er med stor glæde og lettere nostalgisk sind, at jeg læser de interessante kommentarer, der er dukke top i min billedserie om VaGJ.

Det betød også, at jeg måtte på loftet for at finde en række dias - som var ret avancerede dengang i 74-75, hvor jeg via en diasfremviser som nyuddannet lærer i Grindsted kunne vise billeder på stort lærred ! Desværre var ungerne ikke så interesserede i jernbaner.

Jeg havde midt i 80'erne regnet ud, at det tog ca. halvanden time at gå ud i skoven til det, der i dag hedder Søndervang, og så sammen med ungerne spadsere langs skinnerne ind til overskæringen ved Plagborgvej. Under de to viadukter måtte de gerne klatre op ad siderne og rutsche ned.

Bagefter vidste alle, hvor jernbanen til Grindsted lå - historieundervisning i praksis.

Nå men her kommer en række "bonus-dias" fra VNJ, for når jeg fik lyst til jernbaneromantik der i 74-75, hvor det var blevet stille i Grindsted, pakkede jeg min kone og søn ind i folkevognen, og kørte til Varde vest, hvor vi sad et par timer.

I dag fatter jeg ikke, at de to gad det, men som I kan se på det sidste billede, syntes min søn, at det var helt sjovt. Jeg tog ham også ud af bilen, når der kom tog :-)[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]
[image]

På lørdag går turen fra Eg til Ansager på VaGJ :-)

VaGJ og VNJ - minderne dukke rop !

af Poul Andersen, 1/4 2014, 09:07 (3535 dage siden) @ Kai Bayer

Ja !- nu vælter minderne frem endnu engang.
Du har besøgt Varde Vest i sommeren 1973, idet de svenske skinnebusser ankom til Varde i to afdelinger i foråret 73, og den nylakerede BDS 46 som ses på et par af billederne var endnu ikke sat i drift, idet der var motorvogne til klargøring hen over sommeren, inden "svenskerne" tog over i efteråret 73.
Jeg bemærker også at Sm 16 er hensat på Varde Vest ved siden af VGJ Sm 5, hvilket skete efter en påkørsel i det tidlige forår 73. VGJ Sm 6 og Sm 7 blev så anvendt i stedet.

Mvh.
Poul.

VaGJ og VNJ - minderne dukke rop !

af Søren Jørgensen, 3/4 2014, 13:50 (3533 dage siden) @ Poul Andersen

Kan se at skinnebus VaGJ sm 5 var hensat på Varde Vest i 1973.
Var den i øvrigt køreklar til sidste dag på Grindstedbanen?

VaGJ og VNJ - minderne dukke rop !

af Poul Andersen, 3/4 2014, 18:42 (3533 dage siden) @ Søren Jørgensen

Sm 5 var delvis køreklar til VaGJ`s sidste dag, idet 1´ gear i Wilson-gearkassen var defekt, hvilket bevirkede at den ikke kunne køre med tilkoblet Sp-vogn. Derfor blev den ikke brugt særlig meget den sidste måned op til nedlæggelsen.

Mvh.
Poul.

VaGJ og VNJ - minderne dukke rop !

af JKJ, 3/4 2014, 10:12 (3533 dage siden) @ Kai Bayer

Hej,

Billedet af E41 minder mig om at NSJV stadig har undervognen fra denne til restaurering af en anden vogn.

Mbh JKJ

Sukkerfabrikken Nykøbing
Sukkerfabrikken Nykøbing

I 1884 opførte en række landmænd på Falster andelsvirksomheden Sukkerfabrikken Nykøbing. I jernbanekredse er fabrikken mest kendt for de to små Krauss-maskiner, der varetog trafikken på fabrikken i over 50 år og nu befinder sig på Museumsbanen.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak