Arkivet for jernbaner

af Tovli ⌂, Ballerup, 11/12 2018, 21:49 (1935 dage siden)

I september og oktober blev der luftet muligheden for at genrejse arkivet fra rundremisen.dk. Der var mange, der ville bidrage både økonomisk og arbejdsmæssigt for at dette skulle lykkes. Vi er nu i luften på denne adresse: http://rundremisen-arkiv.dk/. Faktisk har det været muligt, at følge med i opbygningen siden midten af november. Arkivet har nu passeret 2000 indlagte filer og vi synes at det er på tide, at delagtiggøre andre i vores projekt. Projektet er dannet på ruinerne af den gamle rundremisen.dk, der døjede med datanedbrud, mangelfuld backup og flaskehals problemer, når der skulle foretages ændringer.

For at modvirke de gamle problemer er arkivet er opbygget på en Dropbox-platform. Det skulle sikre en god backup, men for at gå med livrem og seler, bliver der foretaget en komplet data-backup på hele arkivet hver måned - vel og mærke på en harddisk, som ikke ellers er tilsluttet. Flaskehals problemer bliver modvirket ved at alle 5 redaktører har lige adgang til at foretage rettelser i både arkiv og på hjemmeside. Økonomisk er arkivet sikret ved hjælp af 17 sponsorer et år frem.

Da nogle af arkivmaterialerne er belagt med restriktion om, at de kun må offentliggøres til registrerede brugere, er adgangen til arkivet password beskyttet. Dette password kan rekvireres af alle mod opgivelse af navn og mailadresse.

På redaktionens vegne
Michael Christiansen

--
Michael Karpova Christiansen
Arkivet for Jernbaner

Lokomotivfabrikker

Tagcloud

nattog liggevogne sovevogne spisevogne barvogne postvogne rejsegodsvogne styrevogne dobbeltdækkervogne remise maskindepot station banegård hovedbanegården IC2 IC3 IC4 godstog persontog materieltog arbejdstog Nærumgrisen veteranbaner jernbanefotos jernbanebilleder Movia rangerlokomotiv havnebane industrispor skinnebusser Øresundstog intercity intercitytog intercitylyn tog DSB Arriva Lokaltog

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak