Jernbanekilder, stor og ny opdatering!

af Steffen Dresler, 7/3 2019, 08:33 (1870 dage siden)

Kære alle

Må glædeligt konstatere, at Danmarks jernbanemuseums historiske søgemaskine "Jernbanekilder" har fået en stor opdatering, således at der nu også kan søges i tidsperioder. Det giver en helt ny indgangsvinkel at søge på og også meget nemmere!!

Herunder har jeg tilladt mig at tage noget af teksten fra opdateringen, således at læserne her på siden kan se hvad det bl.a. indebærer:

NYT i jernbanekilder.dk fra 6. marts 2019
Med vores nye datosøgningsfunktion, som du finder i venstre side af Overbliksbilledet, kan du ved brug af ”Fra dato” og ”Til dato” finde materiale fra den dato eller tidsperiode, du har brug for. Har du brug for billeder fra et bestemt år eller en præcis dato, skal du indtaste årstallet i begge felter.

Med indlægningen af en lang række nye grunddata samt ændringer i Infobilledet har jernbanekilder.dk nu fundet sin endelige form. Her finder du under Beskrivelse den egentlige beskrivelse af den aktuelle post og under Omtrentlig lokation har du adgang til forskellige kortvisninger for posten.

Som et supplement til beskrivelsen af posten kan du i Infobilledet finde grunddata under: Ekspedition, Private sidespor, Sikkerhed, Strækning, Billedteknisk info samt Teknisk fil info. Bemærk, at disse grunddate ikke knytter sig direkte til beskrivelsen men gælder for det pågældende Jernbanested bredt og er en slags minileksikon for jernbanestedet. Læs nærmere om grunddataerne i vejledeningen "Data i Infobilledet", som du finder i menuen i venstre side under materialetypen Vejledninger.

I løbet af 2019 vil der i Overbliksbilledet blive foretaget en revision af opstillingen i Emner, så det bliver mere overskueligt at finde frem til netop det af emnerne, som interesserer dig.

Husk, at du bedst søger på et specifikt Jernbanested ved at sætte en * (asteriks) foran navnet på det sted, du søger efter. Så kommer der ikke uvedkommende poster med i søgeresultatet. Søger du fx på: *Odense, får du kun materiale fra Odense og ikke de omkringliggende strækninger med tilknytning til Odense, eller andre steder ordet ”Odense” optræder.

Husk også at vælge materialetypen Fotografi, hvis du ikke vil se andet end fotografier. I overbliksskærmbilledets øverste højre hjørne kan du vælge, hvordan materialerne skal sorteres.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler,
(der får en travl dag med at prøve de nye funktioner):-) :-)

Jernbanebøger

Erindringer fra Præstøbanen

Erindringer fra Præstøbanen. Pris 490 kr.

Læs mere

Lyntogenes triumftog mod Lillebælt
Lyntogenes triumftog mod Lillebælt

Lars Christensen har været i avisarkivet og fundet tre reportager fra indvielsen af Lillebæltsbroen og indsættelsen af de nye lyntog i 1935. Artiklerne blev bragt i Berlingske Tidende og Randers Amtsavis.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak