Teglværksbaner

af Bent Hansen, søndag 14. april, 2019, 11:20 (72 dage siden)

Hej igen igen.

I dag opdagede jeg på jernbane.dk Danske teglværker, der havde ligget som artikel siden 22.09.2015. Underligt, at jeg ikke er stødt på den før. Læseren opfordres til at hjælpe med at udfylde listen om teglværker.

Hellere end gerne, men en menneskeliv i gennemsnit er med den nuværende regering omkring 80 år, og det rækker næppe til denne opgave, hvis man også skal arbejde, sove og spise.

Jeg har ikke talt listens værker, og heller ikke mene egne, for der kommer stadig nye baner ind. Jeg regner dog med 1250 værker i Danmark, hvoraf de 1000 havde bane. Jeg har en halv hyldemeter A4-mapper med teglværksdata. Forfatteren eller en anden er velkommen til på en eller anden måde at kigge i mit arkiv for at opdatere listen, mens jeg stille og roligt samler videre.

Mvh. BH.

Dampvogne ved privatbanerne
Dampvogne ved privatbanerne
En række afsnit fra bogen ´Danmarks Damplokomotiver´ af William Bay udgivet i 1977, er samlet til denne artikel. Den omfatter dampvogne fra Gribskovbanen, Randers-Hadsundbanen, Langelandsbanen og Hornbækbanen.
 Læs artiklen 
DSB O333 1
Kommentarer, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen