Jagten på de mest stemningsfyldte jernbanebilleder - 3 fotos

af Søndenfjords, søndag 19. maj, 2019, 10:02 (156 dage siden)

Som overskriften indikerer, havde jeg egentlig sat mig for at finde frem til de jernbanefotos, som jeg selv synes er de mest stemningsfyldte.
Men efter søgen på bl.a. dette forum må jeg erkende, at det næsten er en umulig opgave, for udbuddet af hæderværdige billeder er (heldigvis) så stort, at jeg får svært ved at vælge.
Jeg har endda sorteret en hel skare af oplagte motiver fra - alle dem med damp, smalspor, kørende materiel etc., og i forsøg på at begrænse mig er jeg i stedet standset op ved nogle få stationer, bl.a. disse tre:

[image]
^ Herover har vi et af mine yndlingsfotos, EVP's billede af Hareskov station fra slutningen af 1960'erne, med savværket til venstre og kolonnens tilholdssted ovre til højre - med røg op af skorstenen begge steder, hvilket kun bidrager til hyggen.

[image]
^ Eller hvad med dette - Holger Sørensens foto fra Tømmerby på TFJ, taget i marts 1969.

[image]
^ Eller dette - også fra Holger Sørensens hånd, taget på KRB's endestation på Køge Vest i august 1962.

Og jeg kunne blive ved.
Men hvad er det så, de tre fotos har til fælles? Stationsbygningerne, javel, men derudover? Det er såmænd træerne, der har fået lov til at stå og bidrage til det hyggelige jernbanemiljø.

Mvh Søndenfjords
(som håber på tilgivelse fra EVP og Holger Sørensen for brug af deres billeder …)

Danske privatbaner

Læs historien om:
Vejle - Give Jernbane

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2019 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen