Pittsburgh ved årtusindskiftet

af cslundsten, onsdag 07. august, 2019, 23:26 (333 dage siden)

Fra midten af 1999 til midten af år 2000 var jeg udstationeret i Pittsburgh, Pennsylvania. Byen er kendt som centrum for den amerikanske stålindustri, men fik et gevaldigt slag da store dele af stålindustrien kollapsede i 80rne. 15 år senere var der mange åbne sår i landskabet efter stålværker og anden industri, men byen var på vej op igen. Nu rangerer den som en af de bedste byer at bo i i USA. Da mit ophold var for ca. 20 år siden kan det vel godt klemmes ind imellem oldsagerne her så det ikke drukner i højhastighedsbaner til Thunø... ;-)

Først et kig på den tidligere Pennsylvania Railroad station. Amtraks "Pennsylvanian" fra Chicago til New York gør et stop en junidag i 1999. Den ældre bygning bag signalet er den forhenværende stationsbygning. Den er nu indrettet som kontorer og lejligheder og en enkelt måned af mit ophold boede jeg dér:
[image]

Religiøsitet har aldrig været en af mine spidskompetencer men reklameskiltet til højre er nu meget sjovt:
"Keep using my name in vain, I'll make rush hour longer. - God"...

Min lejlighed i stationsbygningen var på 7. sal og med en fin udsigt:
[image]

Udsigten var sværere end som så at fotografere - fra et jernbaneperspektiv. Togene "druknede" let, men det daglige tog af RoadRailers var ikke så tosset. Det var ca. 2/3 af toget der var synligt. Toget er på vej ind gennem stationen ad samme spor som Amtrak-toget ovenfor.

Broen over Allegheny River er Fort Wayne Bridge. Broen havde førhen spor i to etager, idet underetagen førte et par lokale spor mellem virksomhederne ved "Downtown" og på "North Side".

Et andet blik på broen fra april 2000, hvor et vestgående tog er på vej over Allegheny River en morgen, set fra North Side:
[image]

Det meste af tiden boede jeg i et lejlighedskompleks på North Side ved Fort Wayne Bridge. Udsigten var da til at holde ud:
[image]

/Carsten Lundsten

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen