Nostalgi, jernbanefotografering, forhindringer og gastronomi

af Steffen Dresler @, søndag 11. august, 2019, 16:39 (335 dage siden)

Der er ikke noget som at vende tilbage til ens ungdoms ”jagtområder” i.f.m. fotografering af tog. I dette tilfælde ”Köln Hbf” med ”Hohenzollernbrücke”. Jeg har set og fotograferet TEE togsæt (VT11.5) og loko-fremførte TEE, almindelige tog med E-loko, dieseltogsæt, dog sjældent damp (lokoskifte fra/til damp dengang i Dortmund) og, og, og. Herunder et par eksempler fra 1965-1967.

[image]
[image]

Var der sidst ”tjenstligt” i april 1998 med ”Nordekspress (nattoget) for at skifte til Ostende i Belgien for at hente museets spisevogn. Det man kunne få at spise i nattoget som morgenmad var jo ikke for voksne mennesker (papmad og pulverkaffe). Så hellere vente og gå ned i ventetiden til ”verdens bedste pølsevogn” (Meister Bock), åbent næsten 24 timer, og købe en ”Bockwurst mit Senf und Brot”. HIMMELSK, ligesom dengang man herhjemme kunne købe saftige, kødfulde pølser med knæk og ikke det vandfyldte slappe pjat, der serveres herhjemme i dag.
Herunder billeder af min 4 stjerners Michelin pølsevogn, ”Meister Bock” på Köln Hbf, ”Steff” i Danmark, gå hjem og læg dig!! Et absolut nødvendigt ”vandhul mv., for ikke at gå sukkerkold under fotografering af tog!!

[image]

Nå, tiderne ændrer sig og nye tiltag kommer til for at hindre jernbanefotografering på broen, kærestehængelåse, hold da op, der må ligge i 10.000 vis af nøgler under broen i Rhinen! Nå, som fotografiet viser en umulighed at fotografere gennem hegnet. Og prøver man at fotografere over hegnet ligner man jo næsten en tysker med ølmave;-) .

[image]
[image]

Men finder man et sted hvor man kan se og fotografere (helst nede ved stationen) kommer der i hundredvis af tog i alle størrelser, former, farver hele tiden!

[image]
[image]
[image]

Broen, bemærk de tildækkede sporvognsspor på det tidligere landfæste som ”Bomber Harris” fik fjernet broen til under krigen.

[image]

Det skal OGSÅ nævnes, at der i det internationale blad- og bogudsalg på stationen, findes et udsalg af jernbaneblade og bøger (modeller, stordrift, historiske, sporvogne og, og, og). Afdelingen er på størrelse med en lille ”NETTO” i Danmark. Så der kan man godt bruge en Mark eller to.
Altså, besøg Köln, spis, fotografer tog, køb blade. Derefter et smut ned i Domkirken ud fra devisen “been there, seen than, done this, bought a T-shirt”, videre til anden by, det interessante i Köln set (næsten korrekt)!

Med venlig hilsen

(Steff)en Dresler

Nostalgi, jernbanefotografering, forhindringer og gastronomi

af Jørgen Pagh Jensen, tirsdag 13. august, 2019, 09:51 (333 dage siden) @ Steffen Dresler

Enig i det meste - Køln har en fantastisk banegård med meget varieret udbud af tog. Har besøgt byen flere gange - og det er jo ideelt, at domkirken ligger klods op af banegården. Man kan også overnatte i byen. Så er der tid til at se på flodpramme, køre med Stadtbahn, besøge Römisch-Germanisches Museum (også lige ved banegården) - og drikke en Kölsch (fadøl i cylinderformet glas).

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen