(M)FVJ bilgarage

af UTJ, mandag 07. oktober, 2019, 20:35 (132 dage siden)

Jeg kan se at der var opført bilgarager ved mellemstationerne på Fårup-Viborgbanen til åbningen i 1927. Var det til lastvogn for vareudbringning eller som et led i supplerende omnibustrafik?

[image]Her Ørum, Odense luftfoto OD03047_022(KB)
Bilgaragen ses til venstre for hovedbygningen på fotografiet.

[image]Bilgarage, Plesner, Rigsarkivet

Disse og ideen med "godstrinbrætterne" på strækningen er ikke særlig godt beskrevet, for man må have tiltænkt en særlig driftsform i forbindelse med disse. Jo, jeg kender godt MFVJ-bogen......

--
ئۇلغىك

(M)FVJ bilgarage

af Sydfyn, mandag 07. oktober, 2019, 22:30 (132 dage siden) @ UTJ

Kære Ulrik
I 1939- betænkningen står (bilag s.436):
Banen driver ingen koncessionerede fragtruter. På Ørum station har banerne placeret en 1,9 t lastvogn til udbringning af gods. Endvidere er der ved kontrakt med godsagenter etableret godsudbringning fra stationerne i Vester Tørslev og Sønderbæk.
vh
Lars V-N

DSB MDF491
160 hk dieselrangertraktorer med "Ardelt"-gear
160 hk dieselrangertraktorer med "Ardelt"-gear
Her er to artikler fra DSB´s blad Vingehjulet om erfaringerne med de - dengang - helt nye rangertraktorer fra Ardelt-Werke i Vesttyskland. Artiklerne er skrevet af afdelingsingeniør i Maskinafdelingen K. Lykke Holm.
 Læs artiklen 
3 flyttefirma tilbud
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen