En lille historie om DDR

af Allan T, søndag 10. november, 2019, 17:24 (348 dage siden)

Her ved 30 årsdagen for Murens fald i Berlin en lille historie om tog Neptun mellem København og Berlin. En lokomotivfører, der kørte til Berlin, da Neptun bestod af DSB lyntogsmateriel, fortalte mig en gang om dette.
Når en stamme (af lyntogsmateriel fra 30erne) skulle til hovedeftersyn på Værksted Helgoland, byttede værkstedet om på stammeløbene, så togsættet kom en tur til Berlin. Når toget så kom retur til Helgoland, havde DDR personale (politi, Stasi, DR-personale m m) i deres iver efter at finde personer, der ville flygte, og smuglervarer i toget løsnet rustne skruer og bolte i overgangen mellem vognene og andre steder i toget. Så var det nemmere for værkstedspersonalet at skille togsættet ved eftersynet.
Smart ikke?
Hilsen Allan

En lille historie om DDR

af Peer Pedersen, mandag 11. november, 2019, 04:26 (348 dage siden) @ Allan T

En sjov spændende historie som dog, efter hvad jeg ved, ikke er sand, togene blev låst inde i Berlin og var under konstant opsyn. Men sandt er det at jeg på en tur som los oplevede at den ene lokomotivfører jeg kørte ned med til Gedser, vendte tilbage med det tog jeg skulle være los på til København, desværre var hans kollega der var på vej til Danmark ikke gift, så han fik lov til at køre tilbage til Berlin og den tyske kollega fik en ekstra nat i København.
Han fortalte også at en Tysk lokomotivfører var forsvundet i Wien fra toget Windobona, han dukkede ikke op til klargøring og afgang, hans kollega, han skulle køre sammen med hjem fra Wien, blev straffet med nogle år på en rangermaskine, ledelsen og politiet kunne ikke overbevises om at han ikke kendte noget til flugten.
En periode var jeg sygemeldt og måtte ikke køre tog men fungerede som håndværker i vognopsynet på Københavns Hovedbanegård. Italienske personvogne var ofte i en meget ringe stand når de kom til København, vi forsøgte at udbedre de indvendige skader med dele vi fik op fra Italien, efter en tre fire løb når vognen var i en bedre stand blev den altid skiftet ud, så kunne vi begynde forfra, de huskede altid at sende reservedele med op når vi bad om det.
Hilsen
Peer

En lille historie om DDR

af Allan T, mandag 11. november, 2019, 10:58 (348 dage siden) @ Peer Pedersen

Hej Peer.
Jeg fik historien af en lokofører, jeg var på kursus med i 70erne. Han var HB-medlem i Lokomotivmanfdsforeningen.
Om historien er sand, ja det ved jeg ikke.
Men det var under opholdet i Warnemünde, at toget blev gennemgået meget grundigt.
Hilsen Allan

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen