Til minde om Martin Peyrath

af TKVJ M 4, søndag 01. december, 2019, 17:41 (368 dage siden)
redigeret af Tommy Nilsson, mandag 02. december, 2019, 21:02

Martin Peyrath's jernbanebilleder vil nok være kendt af en stor del at brugerne på Jernbanen.dk. Men det er nok de færreste som har kendt Martin Peyrath. Han døde i efteråret kun 62 år gammel.

Martin startede i 1976 som aktivt medlem i den daværende Kolding Lokomotiv klub, sammen med sin lille søster. Sidstnævnte stod i flere år for salsvognen med øl og kaffe. Martin blev hurtigt en habil fotograf, hvor kvalitet lå ham meget på sinde. En del af hans jernbanefoto findes i dag som sagt på Jernbanen.dk. Martin blev hurtigt et meget aktivt medlem af klubben og deltog i næsten samtlige kørsler og på de mange arbejdsdage med vognreparationer, bygning af nye spor og bygning af vognhal. I 1983-84 forlod Martin lokomotivklubben sammen med en hel del andre, som ikke længere fandt at jernbaneinteressen og kammeratskabet var fremherskende i klubben. Martin begyndte i stedet at spille rock musik og blev rock konsulent i Kolding kommune. Yderligere begyndte han at interessere sig for politik og blev valgt som byrådsmedlem i Kolding. Her blev han det første langhårede mandlige byrådsmedlem med hestehale for de konservative. Selv om et sådant udseende ikke var ualmindeligt, var det ikke nået til de konservative rækker i 1993-97. Et af hans første forslag i byrådet, var et forslag om at honorarer og diæter for byrådsmedlemmer var for høje og skulle nedsættes, og man skulle trækkes i honorar, hvis man ikke mødte op. Det blev desværre ikke vedtaget, men Martin fik absolut ingen venner i byrådet på den konto. Alle andre ville have mere og helst meget mere. Og det er ikke anderledes 25 år senere. Martin var aldrig bange for at sige sin mening.

På Jernbanen.dk kan vi fortsat mindes Martin's fremragende foto.

Avatar

Til minde om Martin Peyrath

af Tommy Nilsson ⌂ @, mandag 02. december, 2019, 21:04 (367 dage siden) @ TKVJ M 4

Martin Peyrath's jernbanebilleder vil nok være kendt af en stor del at brugerne på Jernbanen.dk. Men det er nok de færreste som har kendt Martin Peyrath. Han døde i efteråret kun 62 år gammel.


Ej, det er jeg ked af at høre. Jeg besøgte Martin to gange i Kolding i 2011 - første gang for at låne hans jernbanefotosamling og anden gang for at aflevere den igen.
Det blev til i alt 550 scanninger af spændende historiske jernbanebilleder, hvoraf en stor del ligger på Jernbanen.dk i dag.
I løbet af 2012 hjalp mange af dette forums læsere med til at identificere billederne:

https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?mode=search&search=peyrath

Når en person dør, tænker jeg altid: Husk at leve, mens du kan.

--
[image]


Svenska-lok
DSB ME1517
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen