Trægården v. Lokomotivværkstedet / "Den gule landsby"

af HansOlav, 8/12 2019, 17:18 (1573 dage siden)

Hej,

Var tilfældigt forbi ude ved lokomotivværkstedet (Otto Busses vej) i dag og "faldt" over disse gamle træbarakker - som jeg har fået opklaret kaldes "Trægården". Er der nogen der ved hvad det er og hvornår de er fra. Alle fakta, links til andre kilder m.v. modtages med kyshånd.

Mvh Hans Olav

[image]

Trægården v. Lokomotivværkstedet / "Den gule landsby"

af Steffen Dresler, 8/12 2019, 19:15 (1573 dage siden) @ HansOlav

Go´aften Hans Olav

Det er såmen resterne af oplagspladsen for tømmer og planker mv., (opført 1908) der jo langt op i tiden var næsten hovedbestanddelene i statsbanernes vognbygning, person- som godsvognsmateriellet.
Det var groft sagt centralværkstedets "tømmerhandel", senere anvendt til opbevaring af alle mulige former for større uhåndterbare reservedele som MZ og ME fronter. Sidst var et af skurene oplagsplads for DSB museumstogs ligeledes ikke håndterbare og sjældent anvendte reservedele, harmonikaer til stål vognene og andet.

Desværre gik der "rumæneri" i skurene og der forsvandt metaller og nogle steder anvendt til absolut nødindkvartering og især nødtørft af samme persongruppe. De tiloversblevne ting blev forsøgt anbragt under lås og slå.
Hvad der eventuelt nu er i "Trægården" ved jeg ikke.

I øvrigt er der en interessant artikel om centralværkstedet i Årsskrift for Jernbanemuseets venner 1998 (Danmarks Jernbanemuseum), ligesom værkstedets historie med tegninger og billeder bliver fortalt af Lise Astrup Frandsen i bogen "Af Banen" udgivet af DSB, Københavns Bymuseum og Dansk Jernbaneklub, ISBN: 978-87-87050-54-8

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Trægården v. Lokomotivværkstedet / "Den gule landsby"

af HansOlav, 8/12 2019, 19:40 (1573 dage siden) @ Steffen Dresler

Mange tak!

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak