Avatar

Britisk jernbanearkæologi i Time Team

af Morten Flindt Larsen, København K, 2/4 2020, 18:19 (1483 dage siden)

Hejsa,

Time Team er et britisk tv-program, der oprindeligt blev sendt på det britiske Channel 4 fra 16. januar 1994 til 7. september 2014. Programmet blev skabt af tv-producent Tim Taylor og præsenteret af skuespiller Tony Robinson, og i hver episode udførte et team af specialister en arkæologisk udgravning i løbet af kun tre dage, hvor Robinson forklarede processen for lægmand. Specialisterne skiftede igennem programmets løb, selvom det konsekvent omfattede professionelle arkæologer som Mick Aston, Carenza Lewis, Francis Pryor og Phil Harding. De udgravede steder varierede fra forhistorisk tid til 2. Verdenskrig.

At serien kørte i 20 år vidner om både et fremragende formidlingsarbejde og en høj underholdningsværdi, vel at mærke med noget så tørt og kedeligt som arkæologi. Blandt seriens mange afsnit beskæftiger nedenstående to sig direkte med jernbaneanlæg, og skulle man gå hen og få "blod på tanden" i disse corona-tider, så er der masser af andre udgravninger at kaste sig over for den historisk interesserede:

https://www.youtube.com/watch?v=rakEUaP8Scw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=oWsK65FLTgM&t=2112s

God fornøjelse!

Avatar

Britisk jernbanearkæologi i Time Team

af T. Rithmester @, Struer, 2/4 2020, 19:48 (1483 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Det var også yndlingsprogrammet da Discovery sendte det for år tilbage :-)
Tilkøbte faktisk en eller anden obskur tv-kanal til min tv pakke for et par år siden, udelukkende fordi de sendte programmet.
Hov, det havde så ikke noget med jernbane at gøre :-D

Britisk jernbanearkæologi i Time Team v/Baldrick

af Niels Munch, 2/4 2020, 20:53 (1483 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Og hvis Tony Robinson virker bekendt, så var det ham, der spillede oppasseren Baldrick i serien Blackadder med Rowan Atkinson.

M.v.h.
Niels

ContecRail

Jernbanebøger

Holbæk Havnebane

Holbæk Havnebane. Pris 160 kr.

Læs mere
Farum sten og gruskompagni A/S
Farum sten og gruskompagni A/S

Her er historien om de virksomheder, der blev etableret ved Vassingerød i Nordsjælland i begyndelsen af forrige århundrede: Farum teglværker, Farum kalkværk, Farum kalkbrud, Sten- og gruskompagniet mv. Læs også om den normalsporede Lillerød-Farum Banen.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak