Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 15:06 (1428 dage siden)

Kære alle,

Jeg vil forsøge mig med at vise jer lidt billeder af det jeg ligger og roder med. Min tilgang til det, er langt fra den traditionelle, hvor man arbejder med ægte modeller i kælderen eller i klubben. Dertil kommer, at jeg egentlig aldrig har haft en klassisk tog-interesse. Min indfaldsvinkel til tog-verdenen er ren historisk, idet jeg har en glubsk interesse for Danmark i industrialiseringen. Men historie-interesserede med kærlighed til den epoke, ved godt at man ikke kommer uden om togenes kollosale indflydelse. Man kan nærmest følge togsporene rundt i Danmark og stille og roligt begynde at forstå alt fra logistik til arkitektur til kultur, madvaner, forretningstyper, andelsbevægelsen etc etc. Så i stedet for dropvis at kigge lidt i retning af togverdenen, har jeg i højere grad valgt at "hoppe på togene" og lade dem føre mig rundt i den danske industrialiseringsperiode.

Da Nordisk Film valgte at lave en opdateret version af Matador, må jeg indrømme jeg blev lidt skuffet. Godt nok havde de knoklet i deres ansigts sved, for at forfine billedkvaliteten i hver enkelt frame, men jeg syntes de glemte en hel oplagt mulighed, for at give seerne en reel "wauw-oplevelse". Med tidens CGI-løsninger, kunne de ret let have suppleret de eksisterende scener, med ud-zoomninger så man så hele Korsbæk området "fra luften" og andre tilsvarende perspektiver.

Jeg skrev også engang til Kraks at de kunne vinde rigtigt mange danske hjerter, ved at lave et indlæg i vejviseren, der på klassisk Kars-manér, viste vejnettet for Korsbækj og omegn. Intet svar desværre.

Så stødte jeg ind i EEP-simulations software. Og tænkte som så mange andre gange før - hvis andre ikke gider, så må jeg jo gøre det selv.

Mit udgangspunkt var de to eksisterende sketch-tegninger som er lavet af hhv Lise Nørgaard og Jakob Ludwigsen. De er principielt helt "off" ift hvor stor en mellemsvær dansk købstad ser ud. Til gengæld er den et genialt offset til en modeljernbane, hvor fænomenet med at repræsentere 1000 huse med 10 huse, er meget normalt.

Her er Jakobs kort, der blev trykt og udgivet af BT, i et indlæg der foregav at være Korsbæk Tidende. Det er dette kort der ligger til grund for mit arbejde. >>> https://www.pinterest.dk/pin/525302744027852844/

VIGTIGT:
Jeg kan godt forstå hvis mange af jer hardcore modelbane-byggere rynker på næsen og synes det er "for let". Men det kan jeg garantere det ikke er. Alene det faktum at EEP er opbygget 100% af tyske togfans, gør det næsten umuligt for en dansker, at opnå lydhørhed og respekt. Man kan købe et utal af tyske tog og husmodeller i deres shop, men intet fra Danmark. Så det har krævet rigtig mange timers sved på panden, at lave workarounds og selv sidde at nørde med at lave 3D modeller, der kan forvandle noget 100% tysk til noget der minder om Danmark.

Samtidig kan tyske togfans være uhyre pedantiske, og elsker at lege "Find Fem Fejl". Det er en leg jeg slet slet ikke gider bruge min tid på. Hvis folk forstår det hårde arbejde der ligger bag, og forstår hvor motivationsforstyrrende det er, kun at få påpeget en fejl, så kan de utvivlsomt også komme med eventuelle forslag, uden at gå ned af det spor.

Jeg kommer aldrig nogensinde til at ramme 100% korrekthed, ikke mindst fordi jeg aldrig har været ægte fuldblods togfan. Så mit standardsvar til folk der kan finde tre, fire eller fem fejl er - jeg kan selv se i omegnen af 50 fejl i hvert af mine billeder. Så at påpege et par stykker imponerer mig ikke.

Jeg er frisk på at forklare hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort. Men det er min bane. Mit arbejde. Så jeg er slet ikke ude efter, at skulle sidde og tilfredsstille alle mulige andres syn på diverse fejl.

Men vi er danskere og ikke tyskere, så jeg håber ikke det bliver et fænomen, jeg skal døje med herinde. Ellers vil jeg have lov citere grisehandler Oluf Larsen: "Det er en tysker. Det er en tysker. Nej Kvik - det er en dansker..."

Og alle spørgsmål om hvad simulationsspillet går ud på, og hvordan man arbejder med det, er I naturligvis meget velkomne til at stille. Dem svarer jeg ivrigt og gladeligt på.

[image]
Her ses Korsbæk med udsigt over fjorden. Byen til venstre og Feddet til højre...

[image]
Et blik den anden vej med Feddet i forgrunden og Korsbæk by og havn i baggrunden

[image]
Et blik fra indgangen til Korsbæk Fjord med Korsbæk Fyr i forgrunden.

Glæder mig til at høre hvad I synes om det.

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Remisekat, Hc, 30/4 2020, 15:25 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

"Her er Jakobs kort, der blev trykt og udgivet af BT"

Kortet er signeret af tegneren Erling Nederland, der har tegnet mange jernbanemotiver - bl. a. i Hvem-Hvad-Hvor.

venlig hilsen

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 15:36 (1428 dage siden) @ Remisekat

Det skyldes sikkert at Jakob Ludwigsen redaktionelt stod for selve indlægget. Jeg har kun informationen fra et snap på Pinterest.

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Steffen Dresler, 30/4 2020, 15:34 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Kære Dennis

Første indtryk, det er fa.... flot og noget videre imponerende at se Korsbæk med Varpemark huse, Feddet og andre kendte nøglepunkter i 3D format. Det har jeg ALDRIG set før:-)

Umiddelbart kunne jeg synes at afstandene fra Korsbæk og ud på Feddet måske var for lille og det er svært at - på de viste vinkler - se de enkelte grundstykker. Men det er måske det valgte tidspunkt (år).
Mener aldrig "vi" har set BRYDESØ og bygningerne i parken så der er jo frit spil.

TILLYKKE med oversigtskortene, glæder mig til at se måske lidt mere "close-up" af KORSBÆKs detaljer på et andet tidspunkt. På engelsk "Well done, keep up" og for brugerne sydpå "Hervorragend".

Måske er lige netop dette forum egent til at få hjælp til at få stationsarealet udstyret på en passende epoke II/III måde med de ting der bør være og lige til.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Selve spillet må andre tage sig af det har ikke min store interessere (positivt ment)

Avatar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Morten Flindt Larsen, København K, 30/4 2020, 15:40 (1428 dage siden) @ Steffen Dresler


Umiddelbart kunne jeg synes at afstandene fra Korsbæk og ud på Feddet måske var for lille og det er svært at - på de viste vinkler - se de enkelte grundstykker. Men det er måske det valgte tidspunkt (år).


Øøøøh, det er fiktion, Steff. Det hele er fiktion. Det er aldrig foregået i virkeligheden, så afstanden kan naturligvis ikke være "for lille". ;-) :-P :-D

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 15:59 (1428 dage siden) @ Steffen Dresler

Super fedt input Steffen.

Du har 200% ret mht afstandene. Alting er "skrumpet". Men ligesom kælderen eller klubben har sine arealmæssige begrænsninger, der gør at afstande og byers størrelse ofte skrumper, har man også begrænsninger i sin computers ydeevne at slås med i EEP. Jeg kan i princippet bygge hele banen op, så der er det antale huse og afstande som passer med relle forhold. Men så kan man ikke længere "lege" på bane, idet alting begynder at hakke så meget, at det hele kun egner sig til still-billeder. Jeg ELSKER at se togene køre ind til Korsbæk, bommene gå ned, bilerne stoppe, osv osv.

Så du fanger i første hug et af de væsentlige kompromisser, som arbejde i EEP medfører.

Men jeg glædes samtidig over den begejstring du udtrykker. Når man tænker på hvor dybt Matador har sat sig i den danske folksjæl, så burde der jo faktisk ligge 20-30 3D-reproduktioner af stedet alle vegne. Men jeg har kun fundet et enkelt forsøg opbygget i et mærkeligt social-connect spil, som jeg aldrig kommer til at røre.

EEP giver muligheden for, at man selv kan sidde i et 3d program (jeg bruger Blender) og stykke modellerne sammen. Og jeg er alt andet end en erfaren 3D modelbygger. Men når man så har bygget sin lille 3D-model, kan man hive den ind i spillets egen 3D-omformer, og loade det ind i selve spillets model-pakke.

Jeg har arbejdet med EEP i godt to år. Og jeg er her ikke for at anbefale det. Nærmest tvætimod. Det kunne være hyggeligt med flere danskere, men min egen oplevelse er, at det er uforholdsmæssigt dyrt, sammenlignet med hvor ofte jeg ellers svinger dankortet i spil/software-sammenhæng. Men da jeg først opdagede hvor mange penge jeg havde brugt derinde, blev jeg stædigt ved. Jeg ville have valuta for pengene ;-)

Her ses mit første spæde forsøg på at genskabe Skjerns Magasin. Jeg brugte "Korsbæk på Bakkens" version som udgangspunkt, og er langt fra tilfreds med resultatet. Men lærer jo kun hvis man forsøger.
[image]

Igen - tak for super fedt input
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Niels Munch, 30/4 2020, 15:46 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Hej Dennis,

Spændende projekt, du har gang i. Jeg fornemmer, at "digitalt modelbyggeri" finder udbredelse. Jeg ved ikke, hvor mange "hard core modelbyggere", der findes her på det historiske forum. Dem skal man nok finde derovre: https://www.signalposten.dk/forum/ - hvor "digitalt modelbyggeri" vist endnu ikke har fået foden indenfor.

Men du kan givetvis finde megen inspiration på nærværende forum. Og rent spontant ser jeg, at dit farvand til Korsbæk temmelig sikkert generes af tilsanding.

Afhængig af, hvilken dybgang "dine" skibe har, kan du få brug for en sandpumper eller -graver, ligesom f.eks. Faxe Kalk, der i tidens løb har haft problemer med tilsanding af erhvervshavnen i Faxe Ladeplads, se denne tråd: https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=35567 .

M.v.h.
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 16:15 (1428 dage siden) @ Niels Munch

Hej igen Niels - tak for fedt input

Ja jeg famler stadig lidt rundt i "toglandskabet". Troede faktisk at jeg ville finde en ordentlig mundfuld modelbane're herinde. Men den historiske interesse er naturligvis den vigtigste her, hvilket nok bare gør at jeg kommer til at føle mig mere i det rette element.

Fjorden i min version er al al for lille. Den ligner nærmest et indløb til en å ;-) Samtidig har jeg valgt en vandtype som nok snarere burde ligge ved Suezkanalen. Dansk vand er, når man kigger ud over det, meget mørkere. Men "dansk vand" er ikke tilgængeligt i EEP. Så når jeg bliver god nok, laver jeg det selv og erstatter den afrikanske flod, med ægte dansk vand.

Jeg har faktisk tidligere kigget på Faxe og lavet en bane derfra. Men jeg var ikke god nok dengang, til at jeg har lyst til at vise billeder fra den ;-)

På en generel node: Jeg synes det er fascinerende at Korsbæk havn er så tydelig på begge de oprindelige kort. Men i serien er der stort set ingen referencer derfra. Man hører intet om fiskere, havnearbejdere osv. Mads Skjern omtaler den forbigående en enkelt gang og i en anden scene går en mand forbi med en salgsvogn og råber "Sild er godt - Sild fra havet".

Her et dugfrisk billede af min version Korsbæk Havn, som næsten er den installation på banen, jeg har lagt flest kræfter i.
[image]

Venligst
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ivar, 30/4 2020, 16:32 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Det ser da godt ud - bliver interessant at følge.

Jeg synes, at du mangler et kuloplag på havnen. Var der købstad og havn, var der også kuloplag. Venstre side kunne være oplagt, hvis du udskifter den ene Jullerup Færgeby kran med Mariagers kulkran.

mvh
-ivar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 17:04 (1428 dage siden) @ ivar

Det lyder spændene, og noget jeg fuldstændig har forbigået.

Skal lige være sikker. Kuloplag, fordi kul var dampskibenes brændstof, og derfor skulle ligge klar til dem?

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ivar, 30/4 2020, 17:18 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Også det, men brugte jo også kul til opvarmning og ikke mindst til fremstilling af bygas.

mvh
-ivar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 17:48 (1428 dage siden) @ ivar

Så er det godt jeg spørger.

Det du siger er, at det er så vigtig en del af en klassisk havns funktion i 30'erne, og kul så stor en del af alt det der foregår i byen og dens omegn, at det er unaturligt uden en losningsplads på havnen for kul.

GE-NI-ALT input Ivar.

Jeg tillader mig lige at lave lidt billeder af min sydkaj. Og lidt forklaring på hvad jeg har foretaget mig frem til nu.

Nordkajen fungerer tydeligt som losning af skibe - handels og kolonialvarer mm. Bagsiden er en slags parkeringsplads. Og derfor er sydkajen som du selv siger oplagt.

Sydkajen er præget af, at jeg har valgt at tilføre Korsbæk et par oplagte købstads-arbejdspladser. Bag den har jeg lagt Korsbæk Konservesfabrik, der laver fiskekonserves. Skråt bag den Skjerns Klædefabrik til den ene side, og et andelsmejeri til den anden. Men det at jeg har lagt Konservesfabrikken dér, gør at jeg har lagt al for stor fokus på den, og glemt det helt essentielle kuloplag du taler om.

Jeg har fået lidt hjælp undervejs fra en tysk togfan, der har en baggrund som sømand. Han og jeg blev enige om (som Niels også påpegede) at Korsbæk Fjord er relativt lavbundet, hvilket kræver at visse lasttyper omlastes udenfor fjorden, og trækkes ind på pramme.

Nu er mit spørsmål til dig: Hvis du har denne forøgede opmærksomhed på Konservesfabrikken med i kikkerten, og samtidig tager højde for at alt på min bane er "indskrumpet", er der så mulighed for at jeg kan lægge kuloplaget på det lille stykke foran den relle sydkaj, hvor du ser prammene ligge, og hvor jeg allerede har placeret en af spillets egne kulkraner?

Her uden kuloplag
[image]

...og her har jeg lynhurtig lagt lidt kulbunker samme sted, så du kan se om det er "godt nok til rock" :-)
[image]

Super super spændende Ivar...!
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ivar, 30/4 2020, 19:33 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Jo, der virker meget fint i mine øjne. Mængden af pramme generer mig lidt - vi er i en tid, hvor varebevægelserne ikke er så store som i dag, i mine øjne ville en enkelt eller to inde i bassinet være passende og måske med en eller to fortøjet ved pæleværket nederst til venstre. Så hvis du kan få ryddet lidt op i bassinet, så kan jeg godt se et skib blive lempet sideværts ind ved hjælp af bugserbåden.

mvh
-ivar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 19:47 (1428 dage siden) @ ivar

Det dér er GENIALE inputs Ivar.

Mine pramme ligner i forvejen noget der er løgn. De er særdeles midlertidige.

Jeg har "ryddet op" efter dine anvisninger, og forhåbentligt givet hele den sektion lidt mere logisk gefühl.
[image]

Det lyder som om du evt kan rågive mig med et andet spm: Jeg overvejer at lave en høj mast med et trekantet sømærke. Hvor skulle det i givet stå, hvis det skal give mening dine øjne?

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ivar, 30/4 2020, 20:18 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Din sejlrende er afmærket med bøjer, så hvis det skal give mening - i mine øjne, og jeg er ikke navigatør - skal det stå på den rette linje mellem de fire yderste bøjer for at lede ind i sejlrenden, dvs til venstre for byen omkring ved træerne. Der er så lige det, at jeg - trods opvokset i en havneby og havnen var min legeplads - ikke husker sådan et mærke, så det kan være for moderne (eller jeg har været for uopmærksom).

mvh
-ivar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 20:23 (1428 dage siden) @ ivar

Jeg researcher lidt på det tidsmæssige. Men positionen giver mening.

Tusind tak - super inputs
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Niels Munch, 30/4 2020, 20:51 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Jeg er ej heller navigatør, men der plejer at stå mindst 2 mærker (ledefyr) i land af den slags, du vil opstille. Definition:

"To eller flere fyr, der ved at holdes overet i samme linie eller ved, at et fyr holdes vandrende mellem to andre, benyttes til at lede gennem et løb eller uden om en grund. Det set fra søen bagerste og højeste af fyrene kaldes ledefyr og fyrene placeret foran ledefyret kaldes forfyr.
Anvendelse af ledefyret herhjemme startede sidst i 1800 tallet og ideen kom fra Sverige hvor princippet anvendtes i skærgårdssejladsen."

Kilde: http://fyrtaarne.dk/ .

I mindre havne kan det være geometriske figurer af træ, suppleret med lanterner. Vi havde et ledefyr med midt på foto fra Glyngøre her. Det lavere forfyr ses yderst til højre på foto.

M.v.h.
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 21:09 (1428 dage siden) @ Niels Munch

Hmmmm.

Jeg begynder at overveje om ikke det er lidt "overkill". Når jeg kigger på hvorledes hele mit indløb er markeret, så er mit behov for at sææte det der, nok mest fordi jeg er forelsket i den "stemning" der også hentes i skiltet. Stemining er noget jeg går rigtig højt op i, i mit arbejde med banerne. Men det må jo også godt give mening.

Grubler lidt over det.

Og I må endelig sige til, hvis der er noget fra banen I er nysgerrige omkring.

Jeg kunne lægge 300 billeder op af den, men det er jo ikke det dette forum skal bruges til, og jeg vil ikke komme ind fra højre, og tromle frem med alle mine tosserier.

Jeg er i hvert fald dybt begejstret over hvor søde I er, og hvor gode inputs I allerede har givet mig.

Det har været en "god internet-dag"
Tak
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af bl, Greve, 30/4 2020, 21:29 (1428 dage siden) @ Niels Munch

Flot, flot arbejde! Og når nu talen er på havnekraner, er her et billede af kranen i Mariager foran et veterantog bestående af FFJ M 1210, TFJ C 7 og AHJ Em 78.

[image]

Bjarne

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 21:53 (1428 dage siden) @ bl

Det ser sg* spændende ud Bjarne.

Kranen er god, men er nok for stor til Korsbæk. Jeg prøver at begrænse størrelsen på dem jeg arbejder med.

Hvilket software stammer billederne fra? Jeg er meget nysgerrig omkring dine tog...!

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af bl, Greve, 30/4 2020, 23:49 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

De er lavet i gmax og vist i ORTS.

Bjarne

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 23:55 (1428 dage siden) @ bl

Det må jeg nok sige.

Jeg prøver som en gal at finde reelle danske vogne og lokomotiver i 3D-modelformat. Indtil videre har jeg måtte nøjes, med tysk materiel, som jeg har re-texturerert.

Kender du personen der har "bygget" dem?

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af bl, Greve, 30/4 2020, 23:59 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Det har jeg selv, store dele af teksturerne er lavet af Carl Brager og Freddy Ortmann Sørensen bidrager med udgivelserne. Du kan se mere her https://fosweb.dk/ Det viste tog ligger under Larsens Plads (!).

Bjarne

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 1/5 2020, 00:13 (1428 dage siden) @ bl

Hold nu op det er spændende Bjarne. Jeg er virkelig imponeret over dit (og de andres) arbejde.

Disse modeller er komplet umulige at finde andetsteds. Ellers har jeg ikke ledt nok. Moderne modeller er lavet til Train Simulator af Railworks Danmark. Men disse gamle lækre modeller er rene juveler i mine øjne.

Er der en svag chance for at jeg måske kan finde en måde at få dem over i mit format med din velsignelse? Jeg forventer ikke et "ja", men du er selv ude om at jeg spørger. De er jo simpelthen fantastiske...!

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af bl, Greve, 1/5 2020, 09:26 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Det er vist bedre, hvis fortsætter kommunikationen via e-mail, så skåner vi de andre! bjarne.greve@gmail.com I mellemtiden er her et billede af en næsten færdig Frichs firkant, TFJ Ml 3.

[image]

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 1/5 2020, 12:35 (1427 dage siden) @ bl

Naturligvis :-)

Men for hulen du er dygtig. Den er så så så smuk. Jeg var også hele vejen gennem alle hjørner af dit site i går og tabte både hat og briller.

Vi tales videre på mail.

Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Steffen Dresler, 1/5 2020, 11:44 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Go´formiddag til alle

Når jeg ser på dit Korsbæk havneanlæg springer nogle ting i øjnene, bl.a. de to store støbejerns håndbetjente kraner hver på deres store høje murstenssokkel, ikke dansk! Og så har jeg svært ved at se hvorfor de er der. Læsse fra den ene side og til den anden side? De kan vel næppe nå ud over kajkanten og ned til prammene. Derfor mit bud at fjerne dem, giver jo på pladsen.

[image]

Din kuloplagringsplads er OK, men det HELE skal hegnes ind hele vejen rundt af træpalisader som billedet herunder og i virkeligheden nok mindst 3 meter høje. Kul er penge og flyder ikke bare på kajpladsen. Og så gør det jo TITAN kranen muligt at ”stable kullene op” langs siderne. Husk på at kul var det sorte guld. Du kan måske ”pynte lidt” på de lange sorte træpalisader med et firmanavn K K K i store hvide versaler (Korsbæk kul og koks).
Herunder udsnit af billede vistnok København eller Aarhus, ukendt fotograf, bemærk træpalisadernes størrelse.
[image]

Prammene i havnen synes jeg ser ”dansk forkerte ud”. Der var normalt ingen opbygning på, den ene dag kul, næste dag cement, næste dag grus, næste dag kolonialkasser o.s.v. Nedenfor et billede fra Næstved med en PASSENDE størrelse dampbukserbåd (ENØ) med den størrelse pramme jeg personligt ville antage skulle anvendes i dit layout. KORSBÆK havn var jo nok alt andet lige en mindre provinshavn. Du kan eventuelt erstatte prammene med træskonnerter, TYPISKE for Danmark og tiden. Man anvendte nok ikke en RED hvor man så omlastede fra skib og til pram eller omvendt.
[image]

Og så et lille ønske til farven vandet har næsten som i R. Kiplings ”The great grey-green greasy Limpopo river”. Kan det ændres lidt mere dansk vand fra brakvandsfarven mere grå/grøn/blå?

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 1/5 2020, 12:37 (1427 dage siden) @ Steffen Dresler

Hej Steffen,

Godt input mht til træpallisaderne. De andre inputs fejler ikke noget, men bærer præg af at du ikke har læst mine øvrige besvarelser i tråden.

Tak alliwel ;-)
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Steffen Dresler, 1/5 2020, 12:56 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Hej Dennis

Jo, læst igennem og bortset fra prammene bliver jeg ikke helt klog. OK "vandfarven" p.t. umulig at rette, men jeg er stadig uenig i omladning ude i fjorden. Det skete i Næstved a.h.t. kanalen fra Enø og til byen, samt Københavns red p.g.a. pladsmangel og anvendt tid ved håndlosning. Ellers mener jeg at alle andre havnebyer med eller uden fjorde hvis lavvandet, blev betjent af små træskonnerter i fast rute.

Fortsat god arbejdslyst, glæder mig til at følge med!!

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Mangler du lidt liv er der jo - skal der være - en kaserne et eller andet sted og soldaterne har jo sikkert en øvelsesplads og skal på øvelse befordret med tog fra skydepladser (her sikkert Jægerspris).

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 1/5 2020, 13:27 (1427 dage siden) @ Steffen Dresler

Ah sorry Steffen.

Det var lige præcis kritikken af prammene, der fik mig til at tænke, at du nok havde bladret det hele lidt hurtigt igennem.

Det med omlosning i en helt anden havn vidste jeg ikke. Så kan anløbet i Korsbæk jo i princippet være helt tom. Prammene ligger således i en anden havn.

Jeg har en idé om at jeg godt kan få en anden til at hjælpe mig med vandfarven. Men det bliver når det bliver.

Og helt overordnet, så tror jeg, at det jeg rejser et lille flag omkring er, at jeg glædes super meget over alle inputs. Men det trækker luften ud af lungerne på mig, hvis jeg skal bruge de næste uger på at sidde og rette og rette og rette - mest af alt for at tilfredsstille andre. Så jeg skal nok prøve at følge med. Men I må virkelig ikke vende mig ryggen, såfremt alle råd ikke bliver efterlevet.

Min hovedtanke med dette var og er, at beskrive Korsbæk "på afstand" og jeg har derfor selv en meget større accept af småfejl, end hvis en gruppe specialister sætter sig til at nærgranske de tætte billeder med lup.

Mit Korsbæk er superlækkert på afstand, men jeg er selv super bevidst om at banen fejler på mindst 150 punkter, hvis man sætter sig og leder efter dem.

VH
Dennis

PS: Jeg har lavet en lille Kaserne installation, men den tør jeg sgu ikke vise. Den er virkelig fuld af fejl ;-)
PPS: Mener også at du forsøgte at hjælpe mig i sin tid med et spørgsmål om Valby Gasværk. Den installation færdiggjorde jeg, og vil gerne vise Jer. Men den er lukket og slukket som projekt, så fejlgranskning i det projekt vil næsten bare være spild af tid.

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 18:05 (1428 dage siden) @ Niels Munch

Jeg har siddet grublet lidt - og synes faktisk jeg på et tidspunkt kom på tværs af nogle skibselementer, så jeg kan bygge sådan en sandstøvsuger.

Det du siger giver jo ikke bare god mening ift vandfarven, men også at jeg har lavet et udtryk for den lavbundethed op langs indersiden af Feddet, som jeg har kaldt Vadestedet.

Det kræver at jeg kan finde de rette elementer, men hvis det kan lade sig gøre, så er det en rigtig interessant udbygning på min lille Korsbæk-historie. Ikke mindst i kraft af, at jeg er en af dem, der abonnerer på at Korsbæk nok ligger i nede ved Faxe og Præstø, hvor Feddet er hentet fra...

God input!
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 22:21 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

En af de tyske model-konstruktører hjalp mig med at få lavet nogle 600mm smalsporsvogne og et hyggeligt lille lokomotiv, som jeg kan bruge til at transportere fisk mellem den gamle fiskeri-havn og Korsbæk Konservesfabrik.

I videoen kan man sagtens fornemme et overblik over byen, så jeg synes også lige jeg vil dele den med jer...

https://www.youtube.com/watch?v=qecJ3TFNA-o

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationsspil (EEP)

af Niels Munch, 30/4 2020, 23:31 (1428 dage siden) @ ValbysHistorie

Hej Dennis,

Imponerende flot video! Jeg forstår din skaberlyst, der vel dybest set er tilsvarende den, andre har følt med løvsav, loddekolbe, farvet savsmuld og hvid lim.

Og når vi nu er tilbage i tiden, så var de første S-togs logoer blå som dette:

[image]

..... og sad kun på S-banestationer, hvilket din Korsbæk vist ikke er.

Endelig vil jeg - selv om jeg skatter vores fauna, og selv om der er skidtfisk i området - anbefale, at du reducerer antallet af sorte skarver.

Men imponerende flot, det er det!

M.v.h.
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationsspil (EEP)

af ValbysHistorie, 30/4 2020, 23:51 (1428 dage siden) @ Niels Munch

Helt enig i begge ting Niels.

Togskiltet er mere end fri fortolkning - det er nærmest anarkistisk fortolkning. Jeg er helt bevist om det. Men jeg eeeeelsker vores Stogs skilt, så jeg kunne ikke dy mig for at opfinde dette til lejligheden ;-)

Antallet af sultne fugle, er lidt en joke. Et af de tyske medlemmer syntes ikke der var nok, og så kom jeg til at love ham flere fugle end selv Alfred Hitchcock ville kunne præstere.

Der er en del af denne type løsagtige fortolkninger rundt omkring. Og ting jeg har med, som principielt er helt hen i vejret. Eksempelvis en 600mm smalsporsbane fra Varpemark Huse op til grisehandleren. Og en alt for stor brandstation fordi jeg godt kan lide brandbiler. Den slags er denne bane fyldt med, hvis man kigger godt efter.

Dér hvor det bliver rigtig sjovt, er når man opdager logiske fejl i manuskriptet vs kortet som de selv lavede. Der er eksempelvis en god bid vej fra Korsbæk Å til Branddammen. Og på kortet fortsætter Korsgade tydeligt ned mod stationen og havnen. Men i kulissebyen var den vej blændet, for ellers havnede man ude på Mosedalsvej ;-)

Så vi må se hvilke af mine kuriøsiteter som får lov at stå, og hvilke som bliver fjernet. Men som først anført, håber jeg I kan acceptere, at jeg i min grundbeslutning lagde, at jeg ikke forsøger at opnå 100% korrekthed, men mere en hyggelig fortolkning af selve området :-)

Tak for roserne
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Niels Munch, 1/5 2020, 15:13 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

En af de tyske model-konstruktører hjalp mig med at få lavet nogle 600mm smalsporsvogne og et hyggeligt lille lokomotiv, som jeg kan bruge til at transportere fisk mellem den gamle fiskeri-havn og Korsbæk Konservesfabrik.


Den fine smalsporbane fascinerer mig; men den er næppe anlagt til fisketransport? På mange mindre havne og anløbsmoler har man haft smalle troljespor - til heste- eller håndkraft. Således anvendte f.eks. fiskerne på Anholt statshavn resterne af havnens anlægsbane til transport af deres fangster.

Men mon ikke Korsbæk havns besejlingsmuligheder normalt tillader fiskerne at lande fangsterne helt inde?

Har Dansk Flintexport gravet kugleflint ude på Feddet som i Strøby?

Eller har der yderst på Feddet været et kanonbatteri til beskyttelse af havnen og med tilhørende ammunitionsbane som på Saltholm? Så er "Steffs kaserne" en artillerikaserne!

Måske har der været kalk- eller lerforekomster med transportbehov ind til et kalk- eller teglværk?

Mergelkørsel var næppe relevant p.g.a. fravær af større landbrugsarealer, ligesom kystsikring og høfdebyggeri nok ville have været på Feddets yderside. Det er jo derfra havet henter sandet, der truer indsejlingen.

Blot nogle togtosse-refleksioner over "en detalje" i dit geniale koncept.

M.v.h.
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 1/5 2020, 15:38 (1427 dage siden) @ Niels Munch

Det er nogle rigtigt gode betragtninger Niels.

Jeg vil gruble over en del af dem, men nogle af dem må jeg desværre skyde ned fra start. Simpelthen fordi jeg allerede har sat tyske konstruktører på arbejde, og hvis jeg river det arbejde fra hinanden, vil det være som at "p**** dem op og ned af ryggen". Det vil fuldstændig ødelægge mit forhold til at nogle af dem vil arbejde med mig i fremtiden.

Jeg bliver også nødt til at sige, at for mange idéer på dette tidspunkt vil tage pusten fra mig. Jeg har knoklet som et bæst med denne bane, og havde en (gudskelov) ret lille dosmerseddel tilbage. Den er efter i går vokset til tredobbelt størrelse. ;-)

Jeg har samtidig committed mig til en række andre projekter som de tyske Kon's hiver i mig for at få lavet. Olsen-Banden i flere forskellige scener, USA i 1869, en moderne lufthavn, og et par andre scenarier, som højst sandsynligt gør at jeg bliver gjort til officiel EEP anlage-konstrukteur (ikke model-kontruktør, gud forbyde det).

Så selvom jeg ELSKER jeres inputs, og jeres søde måde at servere de fleste af dem på, så skal jeg jo helst ikke gå ned med stress ;-)

Misforstå mig ikke - I er fantastiske og jeg er dybt beæret over Jeres måde at tage imod mig på. Men jeg kan kun hvad jeg kan.

Til gengæld har jeg på fornemmelsen, at nogle af alle de andre historiske ting I viser herinde, med tiden vil få mig til at omsætte dem til EEP-scener. Jeg er vildt forelsket i Maribo Sukkerfabrik og en række andre ting herinde fra. De scener vil i givet fald blive lavet i tæt samarbejde med jer allesammen, så alle inputs kan blive bragt med i dem.

Kunne det eksempelvis ikke være helt vildt, hvis jeg på et tidspunkt klemte ballerne sammen, og lavede Kbh-HB2 på en bane man kan se fra alle mulige vinkler? Den kan jeg ikke lave uden Jer.

Venligst
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Niels Munch, 1/5 2020, 16:53 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Hej Dennis,

Det var på ingen måde et forsøg på at stresse dig; en hobby skal ikke medføre stress.

Jeg forstår, du har flere jern i ilden, og vi hører meget gerne derom. De kommentarer, idéer og forslag, der måtte komme her fra forum, skal du blot betragte som et katalog, du evt. kan gribe til, når/hvis du ønsker at raffinere dine projekter yderligere.

M.v.h. & fortsat go' fornøjelse
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 1/5 2020, 17:44 (1427 dage siden) @ Niels Munch

Hvor er du sød Niels.

Jeg er fra barns ben opdraget som "pleaser" og jeg hader intenst at skuffe folk. Folk der har arbejdet sammen med mig i alle mulige sammenhænge, ved hvor meget energi jeg bruger på at forventningsafstemme.

Når alt det forbeholdsgøgl er sagt, så er jeg meget benovet over hvor fantastiske I er herinde. Dels hvor vidende I er, samt hvor søde I er til at tage højde for mine særheder.

Tusind tak for det
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ivar, 2/5 2020, 00:52 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Rolig nu, betragt det som muligheder for at forfine din model, når den tid kommer. Vi er nogle få, hvis hukommelse stadig rækker tilbage til 50'erne - det var før Føtex blev opfundet - så der er nogle ting, der naturligt hører med i et købstadsmiljø.

Du har lavet et udmærket oversigtskort i din anden tråd, der mangler fem ting, trælasthandel med tømmergård, gasværk, elektricitetsværk, mejeri og andelsslagteri.

Skal vi se dem, det er op til dig, du er instruktøren - i Matador ser vi jo stort set kun Storegade - eller hvad den nu hedder.

mvh
-ivar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 2/5 2020, 01:15 (1427 dage siden) @ ivar

Hvor er du god Ivar - tak.

Gasværk og elektricitet, bliver jeg nødt til at udelade. De er så store at lave, at jeg ikke kan finde plads til dem, hvis der også skal ligge lidt hyggelige marker. Så dem beslutter jeg ligger udenfor kortet ;-)

Jeg har både en trælast - som dog ikke er helt færdigbygget, samt en mindre skibstømmerhandel i havnen. Jeg har også lavet et andelsmejeri som står færdigt. Men andelsslagteriet skal jeg se om jeg kan finde plads til. Den slags var jo ikke helt små.

I havnen ligger en skibstømmerhandel. Jeg har også prøvet at tage højde for at en række af de lokale virksomheder har det svært i krisen, og har drejet nøglen om.
[image]

Og bag konservesfabrikken ligger andelsmejeriet :-)
[image]

Men Oluf Larsen skal jo for pokker have et sted at gøre af sine grise. Så jeg må i grubleboks over hvor jeg skal lægge slagteriet.

Lige nu bokser jeg med Blinksignalet, som er lavet færdig i både enkeltspor og flersporsversion. Det er sendt til Tyskland, så det kan blinke og fungere som signal (dvs kunne stoppe køretøjerne).

Og så skal jeg have gjort området bag Skjern Klædefabrik til et anlæg, i stedet for bare en tot græs som det er nu.

VH
Dennis

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Oversmeden, 2/5 2020, 06:52 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Gasværk og elektricitet, bliver jeg nødt til at udelade. De er så store at lave, at jeg ikke kan finde plads til dem, hvis der også skal ligge lidt hyggelige marker. Så dem beslutter jeg ligger udenfor kortet ;-)

Mange lokale elværker var blot en bygning med nogle dieselmotorer i.
Ikke noget kæmpestort med kulplads, store kedel- og turbinehuse mm.
Lidt inspiration kan hentes i Bramming elværk.
Bramming Elværk 1
Bramming elværk 2
Det burde være muligt at finde plads til en sådan bygning "et sted" - så stor er den jo ikke.

Mange byer havde elværk på den led; Bramming skiller sig ikke ud her.
En god historie kan hentes via elværket i Ølgod - Ølgod Elværk
Reelt havde Danmark ikke noget sammenhængende elnet sådan som det kendes i dag dengang i 30'erne og til langt op i 60'erne. Derudover havde du hele forbistringen med jævn- og vekselspænding, for det svingede mellem de forskellige lokale elværker. Valg af spændingstype vil ikke have nogen videre betydning for dine simuleringer.
Så elproduktion behøver ikke være "store værker" a la Svanemøllen, HC Ørsted, Kyndby, Masnedø, Stigsnes, Ensted, Asnæs, Midtkraft (i Århus), Nordkraft i Aalborg og Vestkraft i Esbjerg. Mindre kan gøre det.

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 2/5 2020, 07:31 (1427 dage siden) @ Oversmeden

[image]

En stk ged barberet...

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Niels Munch, 2/5 2020, 09:50 (1426 dage siden) @ ValbysHistorie

Hej Dennis,

Skulle du alligevel en dag få lyst til at forsyne Korsbæk med et gasværk, vil du kunne samle inspiration - ikke mindst størrelsesmæssigt - fra det lille Nordby Gasværk på Fanø:

På Historisk Atlas: https://historiskatlas.dk/@55.4447070,8.3994780,16z
På "Mit Fanø" (historien): http://www.mitfanoe.dk/index.php/da/fanos-historie/handel-handvaerk-og-industri-pa-fano...

Og så er vi så heldige, at J. Guldbæk Christensen faldt for det lille gasværk og gjorde det til genstand for en grundig, illustreret beskrivelse i Signalposten nr. 4/1993 (side 173 ff), der kan downloades her: https://www.signalposten.dk/signalposten.php?aar=1993&nr=4 .

[image]Nordby Gasværk 1930 med bestyrerbolig t.v. (kilde: "Mit Fanø").

Jeg er ret sikker på, at tilsvarende mindre værker også kunne findes i Tyskland.

Et lille kuriosum: Koks, der var et biprodukt ved gasfremstillingen, sejledes pr. pram/lægter/evert til Varde, og tilbage bragtes tørv, indtil Fanøfolket havde anskaffet kakkelovne, hvori også de kunne fyre med koks.

PS: Et lille gasværk kunne have sidespor, såfremt råkul modtoges/koks afsendtes pr. jernbane


M.v.h.
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 2/5 2020, 11:52 (1426 dage siden) @ Niels Munch

Jeg tygger lige lidt på det. En anden ting som jeg konstant skal afveje, er antallet af modeller "in line of sight". Jo flere modeller jeg smider ned i byen, jo mere hakker spillet når jeg laver mine videoer, samt selv sidder og hyggespiller. Så selv om spillet i sit outset lægger op til at man bare skal kaste ind hvad man kan, så arbejder jeg med så mange modeller i mine baner, at jeg som regel ender med lange overvejelser og kompromisser, for at det hele giver god framerate-mening.

VH
Dennis

PS: Elektriciteten var let - bygningen stod der i forvejen ;-)

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Niels Munch, 2/5 2020, 12:39 (1426 dage siden) @ ValbysHistorie

Hej Dennis,

Nu har du lidt til idébanken. Dine overvejelser er ganske forståelige, Korsbæk bør ikke "overlæsses".

Jeg kommer til at tænke på min sommertur 2018 med barnebarnet (dengang 7 år) til Andelslandsbyen Nyvang, hvor hun - efter at vi havde beset slagter og bager, politi og post, smed, savværk, andelsmejeri, brugs og kirke - klogt spurgte: "Farfar, hvor bor menneskerne egentlig?"

Så jeg modstår fristensen til at foreslå dig at anlægge en luftmarinestation på Feddet :-P .

[image]Luftmarinestation Ringsted, Hawker Dankok L.B.II nr. 154 (Orlogsværftet 1927, totalforlist 1935), arkiv (nm).


Bedste hilsener & go' weekend
Niels

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 2/5 2020, 12:50 (1426 dage siden) @ Niels Munch

Ja pt er Korsbæk foruden smed - maskinværkstedet har drejet nøglen om.

Jeg lader Feddet være som det er lige nu. Men det er også fordi Feddet og strandsiden skal spille en lidt central rolle når tysken kommer i 1940. De gamle smalsporsbaner genetableres, og jeg skal have den tyske marine liggende ude i bugten.

En flyvelegeplads lyder sjov, men er lidt modstridende i den tid jeg portrætterer, hvor butikkerne stadig har svært ved at få omsætningen på plads.

Samtidig kæmper jeg krampagtigt for at få en anden vandfarve end den afrikanske flod. Det er den der skæmmer mine egne øjne mest pt.

Og så skal jeg have lavet "Anlægget" som er omdrjningspunkt for Møghes statue og konflikten omkring klædefabrikken. Der skal laves nogle stier og lidt anlægsfølelse.

Slagteriet tænker jeg på når jeg lægger mig til at sove. Hvor hulen skal det ligge? Måske i svinget overfor mejeriet. Eller måske en smule op ad Kongevejen mod syd. Slagteriet er for mig det vigtigste input, idet de refererer direkte til Oluf Larsen.

Hmmm - det er satme sjovt. Men man skal hele tiden tænke sig om.

VH
Dennis

PS: Ingen ideer går til spilde i den forstand. Jeg har mange baner i tankerne efter denne. Så jeg er superglad for alt I viser mig :-)

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Steffen Dresler, 2/5 2020, 13:37 (1426 dage siden) @ ValbysHistorie

Go´lidt over middag til alle

Ideen med NM Marineluftstation er nu slet ikke så tosset set i det videre spil "når Tysken kommer". Hvis du vil have noget Kriegsmarine (KM) på Feddet til den tid, KUNNE KM jo bygge videre på Marineluftstationen, men den skal så placeres på Feddet, altså med en hangar UD til vandet. Hangaren findes faktisk i virkeligheden, da den står på Marinehjemmeværnets skole i SLIPSHAVN ved Nyborg (ex. DSB færgestation ved isfrosne farvande især i Nyborg Fjord). Hanger, ophalerplads foran og et par ARADO AR 196 ponton fly vuggende i vandet. Og selve KM stationen er slet og ret et søminedepot for opbevaring af søminer, hvis nu englænderne skulle vise for megen interesse. Hertil et par passende KMS M-både fortøjet. Småt med godt!

Du må sku udbygge KORSBÆK for at få plads til alle de tiltag denne sides iderige skribenter kommer med:-) :-) !!

Fortsat god weekend til alle

Steffen Dresler

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 2/5 2020, 14:19 (1426 dage siden) @ Steffen Dresler

Hej Steffen

Jeg skal i hvert fald sætte uhyre stor pris på Jeres overvældende interesse...!

Tråden har vokset sig så stor, at jeg ikke kan finde informationerne når jeg prøver at gå tilbage, så jeg er meget beæret og ydmyg over Jeres deltagelse. Oprindeligt droppede jeg jo bare lige forbi, for at få opklaret et enkelt spørgsmål. Jeg skal lige love for at det har grebet om sig.

Der er ingen af ideerne der er dårlige eller forkerte. Men med de planer jeg sidder og tumler med, skal jeg ikke bygge op eller ud i Korsbæk og omegn. Kun lige sørge for at de essentielle mangler udfyldes. Anlægget og andelsslagteriet.

Når jeg kigger op og ned af de øvrige tråde herinde, så er der RIGELIGT af ting jeg kan give mig i kast med. Og så imødekommende som I er, skal I smide mig ud herfra på mås og albuer - for jeg smutter ikke herfra foreløbig.

[image]
Her er et billede af et andet anlæg, som også ret godt viser potentialet i EEP. Den er lavet uden forlæg, men jeg har også tidligere tumlet med Sakskøbing, Nyborg, en fiktiv lufthavn med udgangspunkt i Karup og Skrydstrup, osv osv.

Så jeg synes vi skal lave den næste (ikke-Korsbæk) bane rigtigt "sammen". Det vil sige at jeg får nogle opfordringer til et geografisk/historisk oplæg, og så vil jeg opbygge den nærmest som I ønsker det ;-) Dertil kommer mine egne fremtidsplaner (OlsenBanden og Kbh HB2) hvor jeg får brug for rigtig meget af Jeres fantastiske hjælp.

VH
Dennis

Avatar

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 2/5 2020, 01:07 (1427 dage siden) @ ValbysHistorie

Korsbæk som modeljernbane - i et tysk simulationssspil (EEP)

af ValbysHistorie, 2/5 2020, 01:25 (1427 dage siden) @ Thomas Boberg Nielsen

Jep - og såvidt jeg har forstået, er det en større version af Lise Nørgaards eget sketch, med et par ændringer.

Men da jeg skulle vælge mellem dette og det senere optrykte kort i BTs Korsbæk Tidende, valgte jeg det sidste, da det er mest detaljeret. Den største forskel er, at de rygende uenige om hvor Brydesø ligger.

Her kan du se, kortet som jeg har trukket op i "gulvhøjde" - det ligger ellers gemt under banen...
[image]

VH
Dennis

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak