4-lanterne I-signaler uden hastighedsviser

af cslundsten, torsdag 21. maj, 2020, 20:44 (3 dage siden)

I lyset af en forespørgsel i det andet forum om "stop" vist som gul over rød begyndte jeg at grave lidt i ombygningen af I-signalerne i 1961. Og der er lidt tvivl om hvad man gjorde med de 4-lanternes daglyssignaler som ikke havde hastighedsviser. Blev de ombygget til at vise "stop" som gul over rød eller som rød alene? Signalerne bevarede tilsyneladende de 4 lanterner men er senere (ca. 1975-1985) blevet bygget om til 3-lanternesignaler (grøn-rød-grøn).

Er der nogen der har et billede af et sådant signal, dvs. et 4-lanterne I-signal uden hastighedsviser (og uden hastighedstavle), der viser "stop", og hvor man tydeligt kan se om den gule er tændt? Billedet skal være taget 1962 eller senere.

Kandidater kunne være Øster Doense, Arden, Ellidshøj eller Skalborg men måske også signalerne ved Flintholm. Og der er sikkert andre. Jeg har fundet et par billeder rundt omkring på nettet men ingen hvor man éntydigt kan se hvilke lanterner der er tændt i "stop".

Mvh
Carsten Lundsten

Jernbanebøger

Rystevogne
Rystevogne
Pris 170,- kr.
 Læs mere 
Svenska-lok
Indsend billeder
Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak.Copyright © 2020 Jernbanen.dk - Alle rettigheder forbeholdes - Om Jernbanen.dk - Kontakt redaktionen