En annan utländsk konstnär och en station

af Anders Nordebring, 10/7 2020, 22:27 (1383 dage siden)

Denna målning finns i flera versioner och dess enda järnvägsanknytning är placeringen på en station. Vem är konstnären och på vilken station hänger just denna målning? Bilden är tagen för ett drygt år sedan. Ledtråd: på stationen står en magnifik P36:a uppställd som monument.

[image]

Avatar

En annan utländsk konstnär och en station

af Michael Deichmann ⌂, Gribskov kommune, 11/7 2020, 00:43 (1383 dage siden) @ Anders Nordebring

Vi er tydeligvis i Rusland og det er Lein på billedet.

En annan utländsk konstnär och en station

af Anders Nordebring, 11/7 2020, 06:28 (1383 dage siden) @ Niels Munch

Hej Anders,

Jeg tror, jeg forsøger mig med denne P36: https://www.steamlocomotive.info/vlocomotive.cfm?Display=11608 .

M.v.h.
Niels


Det gjorde du rätt i! Stationen är mycket riktigt Orsja. Eftersom målningens motiv är föga järnvägsmässigt tycker jag inte att konstnären behöver nämnas för att du skall få tillbaka stafetten (men den som vill kan läsa detta och fundera över vad som saknas bakom Lenins rygg).


[image]

En annan utländsk konstnär och en station (løst)

af Niels Munch, 11/7 2020, 10:04 (1383 dage siden) @ Anders Nordebring

Hej Anders,

Tak for en interessant opgave, og for stafetten! Det var ikke min mening - igen - at skulle have den, men blot at give et "med-tip".

I de tidligere sovjetrepublikker findes en del P36'er, som var den sidste damploktype, Kolomna byggede, bevaret. I alt omkring 35 stk. iflg. www.steamlocomotive.info . De fleste findes på museer o.l., men kun ganske få er opstillet på stationer. Her skulle mit natlige gæt på Orsha i Belarus vise sig heldigt:

[image](Orsha-Central'naya. Kilde: Wikimapia).

Billedet af Lenin, der i oktober 1917 i St. Petersborg proklamerer "al magt til sovjetterne", tilskrives kunstneren Vladimir Alexandrowitsch Serov (1910-1968), der blev kendt for sin "socialistiske realisme". Det oprindelige billede er malt i 1947; men kunstneren har udført det samme motiv flere gange, og i senere versioner er andre kendte socialister, som f.eks. Stalin, blevet "anonymiseret" eller udeladt. Således også på billedet i Orsha.

Lige nu er jeg løbet tør for kunst, og hvis en anden forumdeltager skulle snuppe stafetten, medens jeg rumsterer i tænkeboksen, er han/hun mere end velkommen!


Bedste weekendhilsener
Niels

En annan utländsk konstnär och en station (løst)

af Anders Nordebring, 11/7 2020, 11:37 (1383 dage siden) @ Niels Munch

Å, men efter en så snabb lösning av problemet förtjänar du stafetten!

För att fortsätta på temat sovjetisk konst ses nedan en glasruta som återfinns på det lilla spårvägsmuseet i Vitsebsk, som ju inte ligger långt från Orsja.


[image]

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak