Avatar

Smalspor på Nørresundby havn

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 27/11 2020, 12:37 (1239 dage siden)

[image]
Årstal: Ukendt. Postkort. Forlag: "Stenders Forlag. Eneret - Nørresundby 569". Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.

Jeg er ikke stiv i, hvad det er, vi ser på billedet, så andre må gerne bidrage med oplysninger. Vi er i den sydøstlige ende af Nørresundby havn og ser fra sydøst mod nordvest. De to smalle spor tilhører - formentlig - Dansk Svovlsyre- og Superphosphatfabrik A/S. Jeg har kigget lidt i Guldvangs "Danmarks Smalsporede Industribaner", side 90: Sporvidden var 785 mm. Frem til 1932 anvendtes sporene også af ØK's cementfabrik. Mon det er normalspor, vi ser til højre (jeg har ikke kunnet finde en brugbar sporplan)? Jeg mindes at have set et billede af "gitterkonstruktionen" over "normalsporet" (hvis det altså er et normalspor) - og måske endda her i herreværelset? Men jeg kan ikke hitte det. Årstallet for billedets optagelse har jeg ingen idé om. Nogle kan måske sige et eller ud fra den viste lastvogn. Limfjordsbroen i baggrunden ser ud til at være aktiv og den åbnede i 1933.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen

Avatar

Smalspor på Nørresundby havn

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 27/11 2020, 13:04 (1239 dage siden) @ Niels Munch

Den tråd, du tænker på, er nok denne: https://www.jernbanen.dk/forum2/index.php?id=46824 - i løbet af hvilken "dit" billede dukker op


Kære Niels

Endnu engang tak! Og endnu engang lykkedes det mig at vise et billede, som vi faktisk havde set før. Nå, pyt, jeg fik scannet postkortet, fik det placeet på den rigtige hjemmeside og fik det arkiveret. Videre til næste punkt på dagsordenen.

Bedste hilsner

Thomas

Jernbanebøger

Færgen er i havn om få minutter

Færgen er i havn om få minutter. Pris 270 kr.

Læs mere

ContecRail

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak