Film i farver fra Kjellerupbanen (SKRJ), DJK

af Svend Aage, Aarhus, 16/6 2022, 14:02 (679 dage siden) @ Claus E. Hansen

Hej Claus.

Fin lille film om en ikke særlig kendt privatbane - bare lidt forvirrende, at vi fra 8:03 og ca 1 min fremad er ude at køre på Skive-Vestsalling Jernbane!

Med venlig hilsen
Svend Aage

Film i farver fra Kjellerupbanen (SKRJ), DJK

af Keld Korsager, 16/6 2022, 20:20 (679 dage siden) @ Claus E. Hansen

Hej Claus,

Hos en gammel Silkeborg-dreng og flittig SKRJ-passager vækker denne fine film udelt begejstring med undtagelse af det lille SVJ-intermezzo. Den talte tekst burde måske justeres en smule: indledningsvis kan man godt få det indtryk, at banen kun var 9,7 km lang, samtidig med at Silkeborg omtales som endestation, uden at der klart tales om de 25,3 km’s forlængelse i 1924. På et tidspunkt fremføres, at nedlæggelsen skete 30. marts 1968, og få sætninger senere meddeles så den korrekte nedlæggelsesdato 31. marts 1968. Med korrektion af disse små ufuldstændigheder opnås et sublimt portræt af SKRJ på få minutter. Den tekniske kvalitet af filmen er sjælden fin til forskel fra mange samtidige smalfilm-indslag fra forlængst nedlagte baner. Så samlet set stor ros!

Venlig hilsen
Keld Korsager

Film i farver fra Kjellerupbanen (SKRJ), DJK

af Claus E. Hansen, 16/6 2022, 21:48 (679 dage siden) @ Claus E. Hansen

Man kan jo vælge at abonnere på DJK´s Youtubekanal, så bliver man opdateret med det samme, når der bliver lagt en ny film ud. Og det er planen, at der jævnligt vil komme gamle danske jernbanefilm på kanalen. Det er allerede nu en pæn lille samling af film, der er derinde.

Mvh
Claus

DSB MO1992
Højbygaard Sukkerfabrik
Højbygaard Sukkerfabrik

Sukkerfabrikken Lolland blev opført i Holeby i 1872. På grund af uheld og en ringe økonomi, gik fabrikken konkurs i 1877 og genopstod med nye ejere som Højbygaard Sukkerfabrik. Her er historien og billederne fra fabrikken med de mange smalsporslokomotiver.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak