Privatbanehygge

af TorstenVig, 20/1 2023, 07:00 (452 dage siden)

Her er lidt billeder fra en svunden tid, hvor tingene ikke var præget af den effektivitet vi kender i dag.
Billederne er fra AHTJ og taget af Palle Gabriel.

[image]

[image]

[image]

[image]

Galten st.

Privatbanehygge

af Hans T. Møller, 20/1 2023, 11:20 (452 dage siden) @ TorstenVig

Virkeligt hyggelige billeder, Torsten, tak for dem. Jeg mindes ikke at have set dem før - og her i forum plejer folk at slå ned som høge, hvis nogen indsender noget, der har været vist tidligere.

Kunne du eventuelt fortælle lidt om billederne?

Jeg tænker på: Mere om fotografen, optagelsestidspunkt, anledningen til at billederne blev taget, hvordan de er havnet hos dig - og hvad der ellers kunne være relevant.

Bedste hilsner

Privatbanehygge

af TorstenVig, 20/1 2023, 13:21 (452 dage siden) @ Hans T. Møller

Fotografen er afdøde Palle Gabriel som var en tekstilfabrikant fra Fredericia. Han var jernbane- og sporvejsentusiast og begyndt omkring 1950 at tage billeder i 6 x 6 med et Rolleiflex kamera. På grund af sin uddannelse og arbejde kom Palle Gabriel rundt i Danmark, og benyttede lejligheden til at tage en del gode billeder af primært privatbaner. Han havde også flere rejser til England, hvor han tog billeder af sporvogne i de byer han besøgte, der stadig havde sporveje i 50'erne.
På et tidspunkt solgte han alle sine negativer til Ole Iskov, som jeg lånte dem af mod at lave papirkopier. Med hensyn til at bruge billederne var aftalen, at der skulle altid stå P. Gabriel/arkiv O. Iskov de steder hvor billederne blev offentliggjort, men da Iskov nu er død, burde der rettelig stå P. Gabriel/arkiv SHS da Sporvejsmuseet har arvet negativerne.

Med hensyn til motiverne kan jeg desværre ikke svare for alle billederne, da Iskov havde forlagt listen med optagested og tidspunkt, men stederne er jo mulige at finde ud af, blandt andet ved hjælp af dette ekspertforum.

Privatbanehygge

af Niels Munch, 20/1 2023, 13:46 (452 dage siden) @ TorstenVig

Tak for hyggelige privatbanebilleder, varmer "en gammel privatbanemand".

Billede nr. 2 må i øvrigt være Skovby.

Bedste hilsener
Niels

Privatbanehygge

af Claus E. Hansen, 23/1 2023, 12:29 (449 dage siden) @ TorstenVig

Tak for nogen meget fine og hyggelige billeder fra en hverdag, der ikke ses mere ;-)

Mvh
Claus

--
[image]

Ambulancetoget holder klar
Ambulancetoget holder klar

Denne artikel stammer fra bogen ´Eventyret om Jernbanen´ af J. Fr. Lawaetz, Jespersen og Pios Forlag 1935. Den handler om, hvad der sker når alarmen lyder over Godsbanegården og hjælpetoget rykker ud med hjælpevogne, redningsvogne og ambulancevogne.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak