Anmeldelse: Danmark set fra en togkupe

af Claus E. Hansen, 15/3 2023, 12:32 (380 dage siden) @ Tommy Nilsson

Tak for henvisningen, en bog jeg vil overveje meget at skaffe.

Mvh
Claus

--
[image]

Anmeldelse: Danmark set fra en togkupe

af Niels Munch, 15/3 2023, 15:08 (380 dage siden) @ Claus E. Hansen

Tak for henvisningen, en bog jeg vil overveje meget at skaffe.

Hej Claus,

Hvis du anskaffer bogen, kunne jeg da gerne tænke mig en bedømmelse fra din side.

Selv om det er en estimeret professor med en spændende litterær produktion, der har bearbejdet stoffet, er jeg ikke helt sikker på, hvorvidt der blandt os, der færdes på Jernbanehistorisk Forum, findes mange, der er hjemmehørende i bogens primære målgruppe.

Det kunne være rart at vide. Og skulle I mene, at jeg måtte forekomme en anelse skeptisk, så tænk på, hvad der skete, da andre fra "den højpandede sektor" kastede sig over jernbanens historie etc.

Jeg smækker efter mig.

M.v.h.
Niels

Anmeldelse: Danmark set fra en togkupe

af Jan K., 15/3 2023, 14:11 (380 dage siden) @ Tommy Nilsson

Ja, tak for linket! :-)

Må jeg ikke lige nævne, at bane bøger over årene har udgivet en samling reportagebøger, "Tog mod Gedser", "På nattog...", "I lyntogets førerrum", "Nyttige mennesker" plus vistnok én mere...

Og apropos jernbanen og landskabet udgav Jernbanemuseet sidste år et fantastisk smukt værk "Danmarks jernbanemiljøer, spor af jernbanens fysiske kulturarv"...

Alle kan på det varmeste anbefales!

Og håber, det er ok at bryde ind med lidt løst relateret reklame! :-D

Anmeldelse: Danmark set fra en togkupe

af Steffen Dresler, 15/3 2023, 16:49 (380 dage siden) @ Tommy Nilsson

Godeftermiddag

Når jeg læser anmeldelsen af bogen kan jeg blive lidt ængstelig over for selve indholdet, når der i indledningen til anmeldelsen bl.a. anføres, ”tale om et gennem illustreret coffee table lignende pragtværk i stort format på tykt glittet papir, der er udstyret med en vrimmel af illustrationer i…….”!

Jeg er også helt sikker på, at bogen er blevet ”fagfællebedømt” (af hvem??) der, med hvad jeg selv har oplevet, betyder mere at reglerne for disse udgivelser er fulgt, noteværk, kildehenvisninger, person henvisninger etc. og at bogen starter med et oplæg - diskussion – der så bør slutte med, at bogens indhold er opfyldt i og med bogens mål er nået. Om så det faglige indhold også følger med, er en anden sag.

Men, DET til trods KUNNE det jo være, at netop denne bog er det, Danmarks Jernbanemuseum ikke har formået i forbindelse med 175 års jubilæet, både i udgivelser som årsskrift(er). Altså en gennemgang af jernbanerne siden 1847 og hvilken indflydelse den har haft og stadig har.

Måden bogen er opbygget på jf. anmeldelsen, er jo IKKE en ”jernbane-nørde-nittetæller-bog”, altså IKKE en monografi, lokomotiv- og/eller persontogsbog eller om arkitekturen. Men alt det andet, der høre med rundt om jernbanen og som derfor ikke er uvæsentligt for jernbanehistorien i den danske historie. Det håber jeg på og skal da med glæde læse en anmeldelse set med ”kredsen af medlemmer i herreværelsets øjne”.

Eller sagt på en anden måde, jeg vil så absolut give bogen en chance.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak