Avatar

Også en anmeldelse...

af Morten Flindt Larsen, København K, 22/3 2023, 15:35 (394 dage siden)

--
Med vanlig venlig hilsen
Morten F. Larsen

En pessimist ser en mørk tunnel.
En optimist ser lyset for enden af tunnelen.
En realist ser et godstog.
En lokomotivfører ser tre idioter, der står midt i sporet og stirrer tomt frem for sig.

Også en anmeldelse...

af Steffen Dresler, 22/3 2023, 18:23 (394 dage siden) @ Krabsen
redigeret af Steffen Dresler, 22/3 2023, 18:49

Kære alle

Når jeg nu læser de to anmeldelser igennem får jeg indtrykket af, at det er to helt forskellige udgivelser der skrives om. Det både i måden tingene opleves og ikke mindst, hvad anmelderens fokus er. Den første (Webmasters henvisning) følger udgivelsens historiske tilgang og begejstres over det. Den sidste (MFL henvisning) nok (meget) mere den "akademiske tilgang", hvor det mere er anmelderens ønsker, der kommer ned på papiret, sikkert qua hans uddannelse, måske skulle bijobbet som fiskehandler træde lidt mere igennem end "kulturformidleren" ;-)

Personligt kan jeg ikke bruge den sidste til noget og jeg tror, at hvis jeg vil købe bogen, bliver det på grundlag af den første henvisning (webmasters). Og så synes jeg at den sidste anmelder, måske har læst og lånt lidt udtryk fra den første, det med Cafe-bogen. Men det er jo min opfattelse.

Mvh.

Steff

NB: Kom nu hen og køb bogen istedet for den åbenbart mere og mere gængse, vente til biblioteket køber den, ødelægger "hard copy" udgivelserne:-( :-( :-( .

Også en anmeldelse...

af re20000, 22/3 2023, 21:28 (394 dage siden) @ Steffen Dresler

Hvis den er skåret over den samme læst som forløberen, Danmark set gennem en bilrude, er det lidt op ad bakke. Den oplever jeg som lidt kedelig, dansklæreragtigt langtrukkent belærende, så jeg skal i hvert fald en tur om ad bibleren inden tegnebogen evt kommer frem.

Nold

Også en anmeldelse...

af Steffen Dresler, 22/3 2023, 22:12 (394 dage siden) @ re20000

Kære Nold

Jeg har jo ikke læst hverken "Danmark set gennem bilruden" eller den nye "Danmark set fra en togkupe". Men når jeg lige meget hurtigt, gennemlæser de anmeldelser jeg umiddelbart kunne finde om bilbogen, tror jeg nok at den nye bog er skrevet over samme læst som "bilruden". Og ja, er man skuffet over den første, er det klart at man er forsigtig med nr. 2. Det ville jeg også være. Men sådan er det jo med nye udgivelser.

A pro pos anmeldelser/omtaler. Så lige Claus´s bemærkninger til den nye bog fra BB, "Gearkasseknas og dieselos. Tog med forbrændingsmotor gennem 100 år". Det kan da godt være at det er et "sammendrag" af alle MM bøgerne. Men jeg har nu en tro på, at hvis korrekt, er den rundet af med de nyeste informationer. Men modsat den første om vi har skrevet om her i denne tråd "Danmark set fra en togkupe", har jeg et godt kendskab til både forlag som forfatter (og evt. medforfattere/bidragsydere) , så DEN bog SKAL stå på hylden:-) .

Bedste hilsener og god læselyst

Steff

Også en anmeldelse...

af Jan K., 22/3 2023, 22:40 (394 dage siden) @ Steffen Dresler


NB: Kom nu hen og køb bogen istedet for den åbenbart mere og mere gængse, vente til biblioteket køber den, ødelægger "hard copy" udgivelserne:-( :-( :-( .

Ja ja, men du ved godt, at vi herovre i det yderste vest ikke kaster rundt med pengene! :-D

Jeg er ivrig kunde i bl.a. shoppen, men har stadig nogle (dyre) bind på ønskelisten...heriblandt "gearkasseknas" og vil hellere bruge af budgettet til en sådan 100% garanteret succes end et muligvis ikke-tilfredsstillende eller skuffende indkøb...

Kan jeg li' den efter et tjek - eller anbefalet i din kommende? anmeldelse - så køber jeg den. Har adskillige eksempler på andre indkøb efter denne "lån på biblioteket først"-metode...

Der! Mit forsvar! :-P :-D

Også en anmeldelse...

af UTJ, 23/3 2023, 08:46 (394 dage siden) @ Jan K.

Meget kættersk. Man kan også købe bøger om helt andre emner og dermed udvide horisont og viden fremfor at købe bøger om emner som man har godt kendskab til i forvejen. Selvfølgelig har sådanne bøger en interesse, især hvis man er interesseret i forfatterens pointer og tilgang til emnet.

Skal man virkelig kritisere, så må man vel nævne at der i bogen skal stå noget om at Danmark absolut ikke var et særtilfælde - de udviklinger forfatteren griber fat i skete omtrent samtidigt i alle europæiske lande og imperier på samme tid, med visse små forskydninger i og man at man inspirerede hinanden og havde forskellige tilgange til kapital.

Og endelig skal man huske forfatterens udgangspunkt: humaniora og litteraturvidenskab. Forvent derfor ikke en knivskarp kildekritisk historikertilgang, en samfunds(økonomisk)-historisk analyse eller den teknisk-videnskabelige tilgang til opdagelser og virkemåde og funktion.

--
ئۇلغىك

Også en anmeldelse...

af Krabsen, 22/3 2023, 23:07 (394 dage siden) @ Steffen Dresler

Kom nu hen og køb bogen istedet for den åbenbart mere og mere gængse, vente til biblioteket køber den, ødelægger "hard copy" udgivelserne:-( :-( :-( .


Helt og aldeles enig.

Også en anmeldelse...

af Jan K., 22/3 2023, 15:54 (394 dage siden) @ Morten Flindt Larsen

Nå. Tak for "advarslen"...

Havde den ellers på listen, men vil tjekke på biblioteket.

Også en anmeldelse...

af Niels Munch, 22/3 2023, 16:35 (394 dage siden) @ Jan K.

Nå. Tak for "advarslen"...

Havde den ellers på listen, men vil tjekke på biblioteket.

Ja, dér kan man både spare penge og skuffelser.

Indsend billeder

Jernbanebøger

Omkring Faxe Jernbane 1864 - 1982

Omkring Faxe Jernbane 1864 - 1982. Pris 340 kr.

Læs mere
Billige jernbane T-shirts

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak