Hvilket spor langs Aagade??

af Steffen Dresler, 29/12 2016, 16:48 (2680 dage siden)

Kære alle
Jeg var i går på den ”traditionelle” julegavebyttegåturnedadstrøget” tur og var selvfølgelig lige et smut forbi Helligåndskirken med bogudsalg, dagens pris 60,- kr.
Faldt for to billedbøger (Foliestørrelse) i serien ”København før og nu”, Alfred G. Hassings Forlag, København 1950. I bind V, ”Østerbro, Nørrebro, Vesterbro” side 159 øverst findes nedenstående billede, angivet ”Alle Fot. 1949, København Før og Nu”.

[image]

Som man kan se, er billedet optaget ovenpå den rørlagte Ladegårdså fra lidt efter Falkoner Allé krydset/Aagade set mod Telefonhuset/Borups Allé. Gaden tilhøjre i billedet er altså Ågade og huset til højre for vejen står der den dag i dag.
Men, DET der fanger mig og jeg IKKE lige kan få til at passe nogen steder, er SPORET i den vestre halvdel af billedet. Det ser ud til at løbe en 25-30 meter længere frem og så svinge til højre ud på Ågade. Mystikken bliver ikke bedre af masterækken, anbragt på en sådan måde, at det KUNNE være køreledninger for sporvogn. Men sporene er tilsyneladende almindelige jernbanespor!
Jeg har andetsteds fået at vide at jeg lider af ”den gule feber” (sporvogne), hvorfor jeg BURDE kende enhver meter, da jeg som knægt har kørt/trillet/løbet strækningen igennem fra slutningen af 1950´erne og slut 1960´erne. Men jeg mindes ALDRIG at have set noget, der ligner et spor. Og ser jeg efter i diverse bøger med rutekort og rangerspor, giver det heller ikke nogen hjælp, ej heller Vognstyrerens sider.
Linje 19 drejede fra Prærien til venstre af Ranzausgade langs Telefonhuset på Ranzausgade og linje 8 kørte af Borups Allé/Ranzausgade. Er det et ”hemmeligt spor” fra Skinnepladsen eller hvad? Overlever nok, men det (bandeord) mig af ikke at vide hvad det er.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak