Sidste MO fra Aabenraa

af kbayer, 20/3 2017, 17:43 (2593 dage siden)
redigeret af Tommy Nilsson, 21/3 2017, 09:13

]I 1971 aftjente jeg min værnepligt som MP'er på Flyvestation Skrydstrup. Det betød også, at jeg har taget et par ture med det såkaldte orlovstog fra flyvestationen og ad stamsporet ind til Vojens station, hvor toget blev rangeret ud på hovedsporet. Jeg har også stået i fuldt udstyr med hjelm og knippel på Vojens station, når orlovstoget eller rekrutterne vendte tilbage til FSN Skrydstrup. Jeg tror, at vi i den sidste månedstid havde busser til transport fra Vojens til Skrydstrup.

Ps: der er desværre gået lidt kuk i rækkefølgen af fotos :-)

Men når jeg om aftenen - en række søndage - skulle tilbage til Skrydstrup fra min hjemby Aabenraa, kørte der minsandten en Mo'er frem og tilbage mellem Aabenraa og Rødekro.

På den sidste dag med dette specielle arrangement havde jeg mit fotoapparat med, og nu skal I med til Aabenraa den 20/5 1971.

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

[image]

I december 1970 har der formentlig været et juletræsarrangement af en eller anden art med udgangspunkt i Aabenraa station. I hvert fald har jeg fotograferet Q350 og endda skrevet ned, at vognene i toget bestod af Cp 2927, Cp 3222 og Cp 2836.

[image]

[image]

[image]

[image]

I rimelig afstand fra mit værelsesvindue på Reberbanen i Aabenraa gik en gren af den omfattende havnebane forbi. Og en dag i 1969 eller 1970 - jeg har ikke noteret datoen ned - gik det galt for rangerholdet fra DSB.
Nu gik der desværre - af en eller anden årsag kuk i rækkefølgen af fotos. Det beklager jeg.

[image]

[image]

Når jeg nu tænker tilbage på alle de - især godstog - der hver dag kørte til Aabenraa og via havnebanen til kreaturstaldene og til de ventende kreaturskibe, så ærgrer det mig noget så grusomt, at jeg ikke fik taget flere fotos af det hektiske miljø på stationen. Pokkers også!


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak