Torsdagsbilleder - Fra Ng til Svg - Svendborg (3)

af Steffen Jacobsen, 30/6 2017, 18:44 (2491 dage siden) @ esni

Der sejlede kun jernbanefærger mellem Svendborg og henholdsvis Ærøskøbing og Rudkøbing. Jernbanefærgen til Rudkøbing, her i 1962 var det m/f LOLLAND, som sejlede på overfarten indtil den blev nedlagt i september, benyttede det "store" leje (billede 18).
På ruten til Rudkøbing og videre til Marstal sejlede SFDS med de to mindre og næsten ens færger EGESKOV (billede 15 & 16) og A.L.B., der begge benyttede det mindre leje (billede 19).
Der har aldrig sejlet færger mellem Svendborg og Nakskov, skiltet ved det store leje henviser til overfarten mellem Spodsbjerg og Nakskov, som jo også blev besejlet af SFDS, og som det var muligt at købe gennemgående billetter til. Marstal blev kun betjent af de før nævnte to mindre færger, aldrig af jernbanefærgen.
På billede 9 og 14 ser vi dampskibet AGNETE, bygget 1911 i Helsingør, et herligt skib, som det desværre ikke lykkedes at bevare. AGNETE var SFDS svar på alle udfordringer; storm, orkan, lavvande, højvande, tåge, is, AGNETE klarede alt! På sine gamle dage blev damperen chartret ud til spritsejlads på Øresund om sommeren, for øvrigt sammen med rederiets smukke, men desværre ombyggede s/s TRANEKJÆR (billede 10).


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak