Avatar

Gådefuldt Lyntog ved perron i Korsør

af Morten Flindt Larsen, København K, 21/8 2017, 14:38 (2447 dage siden)

Hej alle,

I Danmarks Jernbanemuseums fotosamling findes nedenstående tre billeder taget af Københavns Foto-Service i 1939. Dateringen er entydig ud fra fotonumrene.

Billederne er taget i Korsør, og det ene viser et MB-lyntog ved perron, hvilket den gode Oversmed meget rigtigt har påpeget så kan være lyntoget MIDTJYDEN, som ifølge John Poulsens bog "Fra lyntog til Intercity" både udvekslede passagerer ved perron i Korsør og blev kørt med MB-togsæt.

Så vidt så godt, MEN, på billedet af toget ved perronen foregår der i mine øjne noget usædvanligt. I togets pakrums-/køkkendør står der en mand i blød hat - næppe pakmesteren eller kokken - og på perronen går der en officielt udseende herre i lang frakke og med blød hat, som virker atypisk i forhold til almindelige rejsende. Dette fik mig så tidligere til at tro, at der var tale om en afleveringskørsel med MB 18-sættet efter ombygningen, men som Oversmeden også meget rigtigt har påpeget, så havde MB 18-sættet små toplanterner, så det er det ikke.

Med hvad er det så, som man hos DSB i Sølvgade har fundet det nødigt at har sende en fotograf helt til Korsør for at forevige? Kan det være det sidste Lyntog ved krigsudbruddet, inden togene blev lagt i mølpose?

[image]

[image]

[image]

[image]


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype
MK-FK Statsbanernes nyeste motorvognstype

Den 15. maj 1943 skrev Maskinchefen ved DSB - Civilingeniør Hedegaard Christensen - denne artikel om statsbanernes nye motorvogn litra MK til bladet Ingeniøren. Det første togsæt af litra Mk-FK blev leveret fra Frichs og Scandia samme år.

Læs mere
Svenska-lok

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak