ODIN update pr. 17. januar 2018

af Steffen Dresler, 17/1 2018, 17:59 (2291 dage siden) @ Steffen Dresler

Sig nærmer sig tiden hvor ODIN projektet kan se sin afslutning i Roskilde. Altså at selve tegneriet, konstruktion, erhvervelse af dele og hovedsamling er ved at være afsluttet.

Som man kan se er træbeklædningen (canadisk fyr) monteret og der skal spændbånd på. Men den tørre luft i remisen gør, at træbeklædningen skal justeres, er ”krøbet” lidt mere end forventet.
[image]

Røgkammerets indre dele med plads til blæser er fremstillet og skal monteres og der skal fremstilles og monteres en overgangsplade til tenderen. Alle de bevægelige dele (styring med gangtøj) er monterede og virker, altså går frit under bevægelse.

Omstyringsstangen er monteret (billede), men stangen ned til selve styringen er gjort lidt kraftigere for en sikkerheds skyld, den syntes ”noget klejn” på tegningen.
[image]
En anden interessant ting, der ikke var på tegningen, var kedlens mulighed for at udvide sig ved fyrkassen, hvor den også er gjort fast som ved røgkammeret. En udvidelse uden mulighed for dette, ville jo sprænge rammen omkring drivhjulet når kedlen udvidede sig under opfyring. Derfor er der konstrueret en mulighed ind for at kedlen kan bevæge to steder. Meget godt både tænkt, set og så konstrueret.
[image]
Engang her i foråret eller begyndelsen af sommeren (2018) forlader ODIN så Roskilde for at blive fragtet til Odense for endelig samling og ikke mindst maling. Og med hensyn til det sidste, er det allersidste chance, hvis man skulle ligge inde med et farvefoto fra dengang ODIN uombygget var idrift. Det gør ikke noget det er lidt falmet og flosset i kanterne, bare farverne kan ses;-) .

Med venlig hilsen

Steffen Dresler


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak