sporvognssløjfen i Skodsborggade på Nørrebro

af Erik V. Pedersen ⌂, Ballerup, 8/2 2018, 02:14 (2270 dage siden) @ Leif Jørgensen

Jeg har kigget lidt i bogen "Linie 7" af Erik Hansen og Willy Christensen, Sporvejshistorisk Selskab, 1971. Sløjfen ved Skodsborggade blev taget i brug 24. april 1903, efter at der tidligere var endt på Nørrebrogade ved Bragesgade ved remisen. Den blev afløst af sløjfen ved Nørrebro st. 1. august 1930. Det år åbnedes nemlig den nuværende Ringbanen som erstatning for de gamle godsbanespor, der krydsede Nørrebrogade i niveau ved remisen.

Og nej, der er ikke nogen billeder af den gamle sløjfe i bogen.

Med venlige sløjfe-hilsner
Leif Jørgensen

---------------------

Sløjfen er markeret på to kort i Københavns Sporvejes Jubilæumsskrift ("Den gule Bibel") Plan 1, mellem side 48 og 49. Disse kort er dateret hhv. 1911 og 1919 (det her vedhæftede) og derfor begge indenfor det anførte tidsrum.
[image]
.
Spørgsmålet er så også: Hvornår blev sløjfen pillet op ??? Hvis man i vore dage går en tur rundt om blokken (hvor der desværre er opført flere nye ejendomme), er der ingen rosetter at se og tilsyneladende helle ikke "ar" i murværket efter dem. Et par af ejendomme er pudsede, og der kan være pudset op og malet sammen med resten af ejendommen, men andre ejendomme står i blank mur (der kunne være "ar"). Nå man går på Nørrebrogade til Nørrebro station er der stadig adskillige rosetter tilbage.

Hvorfor denne forskel ? Jeg har selv kørt meget med linie 5 fra Amager til Brønshøj eller Husum i tiden fra 1938 til 1956 (de første år var jeg for lille til at interessere mig for sporvogne), men fra midt i 1940-erne og frem til 1956 husker jeg ikke en sådan sløjfe.

Erik V.
www.evp.dk

[image]
.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

DSB MZ1416
Norske lokomotiver
Norske lokomotiver

Her er en oversigt over alle norske lokomotiver, fra det første damplokomotiv, der blev sat i drift på privatbanen Norsk Hovedjernbane i 1854, til de nyeste el- og diesellokomotiver hos CargoNet og CargoLink. Listen inkluderer også NSBs smalsporede damplokomotiver.

Læs mere

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak