Avatar

Et underligt signal

af Morten Flindt Larsen, København K, 31/3 2018, 14:18 (2218 dage siden) @ Erik V. Pedersen

Nogen, der kan fortælle, hvad vi ser her, og hvorfor det ser så underligt ud (synes jeg)?

https://www.arkiv.dk/vis/271771

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen
På vej med en bog i 2019 om 150 år for Støvring station - og noget om strækningen Randers-Aalborg


----------------------

Er der en / er der nogle, her i Herreværelset, der har et godt, "tæt-på-foto", af det gamle, "lange" fremskudte signal, der -indtil en gang i 1970-erne, hang på siden af elevatortårnet på Nørrebro station, for køreretningen mod Lersøen / Hellerup.

Dette signal var -efter sigende- også "et underligt signal" ! ! !

Gunnar W. Christensen har flot foto af "et underligt signal" (AM - automatisk mellemblok-signal: http://www.tog-billeder.dk/ "Danmark / DSB / S-tog / 1. generation, Linie F" ) stående for enden af perronen på Fuglebakken, set/gældende mod Nørrebro (og endda med "reklame" for det fremskudte signal, jeg spørger om foto af ! ! !). GWC. har fotos af det ønskede signal i samme fotoserie, men desværre på længere afstand og lidt utydeligt.

Det "underlige signal" på Fuglebakken kan meget vel have været en reminiscens af togfølgestationen Borupsallé mellem Godthåbsvej og Nørrebro, der etableredes 15. maj 1930 og i 1931/32 erstattedes af et mellembloksignal på den nye automatiske linjeblok. Hvis "det underlige" ellers har virket hensigtsmæssigt, har der næppe været grund til at udskifte det med et nyt.


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak