Avatar

Efterlysning: Sporplan Nørresundby havn (vestlige del)

af Thomas Boberg Nielsen ⌂, Spor 44, Godsbanen, Aalborg, 7/6 2012, 21:15 (4341 dage siden) @ T. Rithmester

Kære Thomas

Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget, men jeg lavede lige en hurtig søgning på google efter "gamle bykort jylland" og så dukkede der en hjemmeside op fra Aalborg kommune med Gamle bykort fra Aalborg
Der er der i hvert fald gamle bykort du kan fornøje dig med :-)
Men ved hurtigt gennemsyn af et par kort, ser der ikke ud til at have været spor på området.

Kære Thomas

Jo, jeg kender godt siden. Den er rent guf for en gammel Aalborg-dreng som mig. Jeg har heldigvis en næsten komplet samling fra 1960 og frem, som jeg arvede fra min far, der var lige så tosset med gamle kort, som jeg er. De viste kort er i øvrigt ret detaljerede for så vidt angår havnesporene både på Nørresundbysiden og på Aalborgsiden og det er netop fraværet af havnespor "Mellem Broerne" på Nørresundby-siden, der kunne indikere, at der aldrig har været spor dér.

Eriks henvisning til FlyfotoArkivet var i øvrigt inspirerende. Hvis man kigger på 1970-udgaven kan man se, at Nørresundby havnebane faktisk var "dobbeltsporet" fra Krøllen i vest og frem til Nørresundby havnestation i øst. I realiteten har der nok været tale om to parallelle "enkeltspor". Men alt det vil nok udkrystallisere sig, når der dukker en sporplan op.

Med venlig hilsen

Thomas Boberg Nielsen


Hele emnet:

 RSS Feed af emne

Svenska-lok

Jernbanebøger

På Sporet af 2017

På Sporet af 2017. Pris 230 kr.

Læs mere
DSB MZ1413

Billeder, rettelser og tilføjelser til denne side modtages med tak